News Flash:

Dragnea: Nu vom renunta la proiectul de descentralizare, vom tine cont de toate comentariile CC

7 Aprilie 2014
1897 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, a declarat, luni, in plen, ca nu va renunta la proiectul de descentralizare, va tine cont de toate comentariile CC si ca a demarat procedurile de reluare a transferurilor de competenta de la institutiile centrale spre autoritatile locale.

 La dezbaterea in Camera Deputatilor a motiunii PDL privind descentralizarea, Liviu Dragnea a spus ca decizia Curtii Constitutionale in privinta legii descentralizarii arata ca trebuie implementata aceasta reforma cat mai repede si ca nu va renunta la aceste proiect.

"Decizia CC privind proiectul de descentralizare sustine necesitatea acestei reforme si implementarea ei cat mai repede cu putinta. Prin urmare, va spun ca nu vom renunta la proiectul de descentralizare si nu sustinem desfiintarea a 2500 de comune din aceasta tara. De asemnea, vom tine cont de toate comentariile CC care au adus multe clartificari intr-o legislatie stufoasa", a afirmat Dragnea.

El a anuntat ca a demarat procedurile de reluare a transferurilor de competenta de la institutiile publice centrale catre autoritatile locale si fiecare minister va veni cu propriul proiect de descentralizare pe sector.

 "Am demarat deja procedurile initiale de reluare a transferurilor de competenta de la institutiile publice centrale catre autoritatile locale, astfel fiecare minister va veni, in perioada urmatoare, cu propriul proiect de descentralizare in sectorul respectiv", a spus Dragnea.

El a aratat ca va oferi "explicatii mult mai amanuntite" atunci cand va veni cu proiectul in Parlament.

"Va asigur ca procesul de consultare va fi cel putin la fel de amplu cat a fost pana acum si imi doresc ca toate grupurile parlamentare sa raspunda si sa participe la grupurile de lucru pe care le vom organiza", a mai afirmat Dragnea.

El a explicat ca daca PDL nu ar fi blocat legea descentralizarii la CC, "acum s-ar fi inchis tot cadrul legal al descentralizarii, circa 14 mii de salariati ai administratiei locale ar fi lucrat in structurile descentralizate, suma de 661 milioane de lei ar fi fost transferata din conturile ministerelor in conturile noilor servicii publice locale, inclusiv in subordinea alesilor locali PDL, iar cei 3228 de primari, inclusiv PDL, ar fi avut mai multa autonomie si ar fi avut capacitate mai mare de a rezolva direct problemele localitatilor pe care le conduc".

Dragnea a spus ca PDL propune desfiintarea comunelor cu mai putin de 2500 de locuitori si ca acest lucru "este o prostie". "Asta ar insemna sa desfiintam 2400 de comune si 22 de orase, adica peste doua treimi din localitatile din Romania", a spus el.

El a adresat un mesaj catre liberali, multumindu-le ca au fost alaturi de PSD la asumarea raspunderii in Parlament pe legea descentralizarii.


ministrul dezvoltarii liviu dragnea pdl
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1292 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042153 (s)