vineri, 29 martie, 2024

Dragnea vorbeste despre culisele Legii care elimina 102 taxe

Distribuie:

Publicat:

Liderul PSD, Liviu Dragnea, initiatorul legii care elimina 102 taxe nefiscale si pe care Klaus Iohannis a refuzat s-o promulge, contestand-o la Curtea Constitutionala, sustine ca ar fi identificat motivele pentru care actul normativ nu s-a bucurat de sustinerea presedintelui si a premierului Dacian Ciolos.

”Am tot stat si m-am gandit care este motivul pentru care presedintele Iohannis si Dacian Ciolos au avut aceste reactii si se opun cu atata ardoare. Stiti cine colecteaza banii din taxa radio/TV? Marii jucatori de energie electrica, care majoritatea sunt straini, treaba lor. Stiti cati bani le-au intrat in conturi acestor firme? Va spun cifra in lei vechi, pentru ca vreau sa inteleaga toata lumea: 3900 de miliarde de lei vechi. Acesti bani au plecat din Romania. Marile firme de energie au un comision de 16,8% din taxa radio/TV si atat au colectat ei: 3900 de miliarde de lei vechi”, a precizat Dragnea pentru Antena 3.

Presedintele Klaus Iohannis argumenteaza, in sesizarea trimisa CCR, doua modalitati de incalcare a Constitutiei: pe forma si pe fond.

In ceea ce priveste forma, Klaus Iohannis arata ca Parlamentul a adoptat legea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale fara a consulta Guvernul, ceea ce se traduce, in opinia sefului statului, prin incalcarea principiului separatiei puterilor in stat. “In cazul in care o initiativa legislativa implica modificari bugetare, este necesar ca Parlamentul sa solicite o informare din partea Guvernului”.

“Parlamentul nu poate prestabili modificarea cheltuielilor bugetare fara sa ceara Guvernului o informare in acest sens. Dat fiind caracterul imperativ al obligatiei de a cere informarea mentionata, rezulta ca nerespectarea acesteia are drept consecinta neconstitutionalitatea legii adoptate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img