News Flash:

Dragoș Damian, mesaj pentru ministrul Muncii: Două măsuri care pot stopa exodul forței de muncă spre alte țări UE

3 August 2022
158 Vizualizari | 0 Comentarii
media 162326092865985300

După ce ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că România va avea probleme cu forţa de muncă în momentul în care intrăm în Schengen, Dragoș Damian, director general Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din țară, propune două măsuri care ar ajuta angajatorii locali să nu rămână fără angajați. Într-un comentariu transmis redacției stiripesurse.ro, Dragoș Damian arată problemele pe care angajatorii deja le întâmpină și denunță mecanismele care nu fac decât să agraveze fenomentul deficitului de forță de muncă.

_____

„Domnule Marius Budai – avem deja o problemă legată de libera circulație a forței de muncă în spațiul european, mult mai gravă decât cea care ar putea apărea după ce România aderă la Spațiul Schengen: tinerii români, pregătiți de angajatori cu burse generoase, nu rămân în țară la locul de muncă unde au fost instruiți, calificați și au un job bine plătit pe perioadă nedeterminată, ei aleg să plece în străînătate. Cu alte cuvinte, trimitem în UE oameni calificați pe banii noștri, pe care nu avem cu cine-i înlocui.

Vorbiți cu marii angajatori industriali. Vă vor spune de exemplu că tinerii pregătiți în învățământ dual (cu burse de până la 20 mii de lei pe perioada pregătirii - atenție, bani care vin și de la angajator și de la stat) și studențîi care primesc internship-uri și burse generoase pe licențe, masterate și rezidentiate nu rămân la angajatorul care i-a calificat și finanțat. Fie sunt furați de alți angajatori, care nu au dat un leu pe pregătirea lor, fie pleacă în străînătate, gata calificați. Este un lucru știut deja, Germania a declarat că are nevoie în industrie de peste 500 mii de oameni, iată că România le va trimite pe tavă angajați bine calificați, pe banii angajatorilor români și ai statului român.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1048 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035448 (s)