News Flash:

Drama bolnavilor de cancer din judetul Vaslui. Medicii din Republica Moldova sar in ajutor

7 Februarie 2016
2015 Vizualizari | 0 Comentarii
Criza de medici oncologi prin care trece Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui ar putea fi rezolvata prin venirea a doi medici din Republica Moldova. Autoritatile vasluiene au cautat ajutor in Chisinau, unde au stat de vorba cu 3 doctori, iar doi dintre acestia au vizitat deja unitatea medicala vasluiana si urmeaza ca in urmatoarea perioada sa trimita dosare la Ministerul Sanatatii si Colegiul Medicilor, pentru ca studiile lor sa fie recunoscute pe teritoriul Romaniei. Toata aceasta procedura s-ar putea intinde pe o perioada de mai multe luni, timp in care in judetul Vaslui, situatia este disperata pentru bolnavii de cancer.

Reamintim faptul ca la mijlocul lunii ianuarie, bolnavii de cancer din judet au ramas fara singurul medic care ii ingrijea in spital si in policlinica, dupa ce acesta a ales sa lucreze intr o clinica privata, pe bani mai multi si cu un program mai lejer. Din acel moment, activitatea sectiei a fost suspendata, iar bolnavii de cancer fac naveta la Iasi, pentru curele de chimioterapie. Transportul lor este asigurat de 2 ori pe saptamana, cu un microbuz pus la dispozitie de Institutul regional de oncologie, insa problema nu este nici pe departe rezolvata. Intre timp, la Vaslui, conducerea spitalului cauta variante sa atraga medici oncologi, dar si de alte specialitati. Din pacate, nimeni nu se inscrie la concursurile organizate pentru ocuparea posturilor libere, in ciuda faptului ca potentialii doritori ar putea beneficia si de locuinte de serviciu in cazul in care ar dori sa profeseze in judet.

La nivelul judetului Vaslui sunt mai bine de 3.400 de bolnavi de cancer, dintre care 36 fac chimioterapie.
“Am incercat sa gasim oncologi, am organizat si concurs, dar nu s-a prezentat nimeni. Am cautat specialisti in RM. Am fost duminica la Chisinau si am contactat 3 medici oncologi, Institutul Republican din Chisinau. Doi dintre ei au fost la noi si au vazut care sunt conditiile. Deocamdata suntem in discutii si mai este problema echivalarii studiilor, recunoasterii lor in Romania. In acest sens, vor depune dosare la Ministerul Sanatatii si Colegiul Medicilor. E singura oportunitate si vom cauta alternative. Mulți prefera mediul privat, unde sunt stimulate si responsabilitatile nu sunt la fel de mari. “ a declarat Irina RINDER, manager SJU VASLUI.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1102 (s) | 34 queries | Mysql time :0.047198 (s)