vineri, 26 aprilie, 2024

Dramaturgul american Lin-Manuel Miranda îşi cere scuze pentru lipsa actorilor afro-latino din noul său lungmetraj

Distribuie:

Publicat:

Producătorul şi dramaturgul american Lin-Manuel Miranda şi-a cerut scuze pentru lipsa actorilor afro-latino din rolurile principale ale noului său lungmetraj "In the Heights", aflat pe poziţia a doua în box-office-ul nord-american, după weekend-ul premierei, informează BBC.

Filmul, inspirat din musicalul omonim creat de Miranda în 2005, prezintă poveştile de viaţă şi visurile tinerilor latino din cartierul Washington Heights din New York. Pelicula este produsă de Warner Bros, iar regia este semnată de Jon M. Chu.

Deşi lăudată de criticii de film, pelicula a fost criticată pentru că nu a folosit suficienţi actori afro-latino, fapt recunoscut şi de Miranda într-un tweet, scrie Agerpres.ro.

Miranda, de origine portoricană, este producător filmului şi face parte şi din distribuţie.

"Am vazut discuţia din acest weekend despre reprezentarea persoanelor afro-latino în filmul nostru şi este clar că multe persoane din comunitatea noastră afro-latino cu tenul închis nu se simt suficient de reprezentate în interiorul filmului, în special în rolurile principale", a declarat Miranda, cerându-şi scuze pentru această deficienţă a peliculei.

Scuzele sale vin în urma unui interviu realizat de jurnalista Felice León – pentru magazinul online The Roots – cu regizorul filmului. Jon M. Chu şi cu actorii Melissa Barrera, Leslia Grace şi Gregory Diaz, în care jurnalista a abordat critica potrivit căreia majoritatea actorilor din film sunt "cu pielea deschisă".

Unii utilizatori ai reţelelor sociale au criticat, de asemenea, filmul pentru lipsa actorilor afro-latino din distribuţie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img