miercuri, 24 aprilie, 2024

DRDP Iasi: Atentie soferi! Caderi de pietre de pe versanti, in zonele de munte

Distribuie:

Publicat:

Topirea zapezilor si caderile abundente de precipitatii din ultimele zile au afectat in noaptea de 13/14 martie 2018 unele tronsoane de drum national din zona Moldovei, antrenand scurgeri de pe versanti si prabusiri de pietre pe carosabil.

O viitura de pe versant a afectat o banda de circulatie pe o lungime de 10 m in extravilanul localitatilor Frumosu si Dreptu, pe DN 17B (km 75 +550, judetul Neamt). Zona a fost semnalizata, iar timp de aproximativ cinci ore s-a circulat pe un singur fir, pentru a permite echipelor DRDP Iasi degajarea carosabilului. Momentan, circulatia se desfasoara normal, zona fiind tinuta sub observatie de catre drumari.

De asemenea, in dreptul localitatii Calinesti (judetul Suceava), pe DN 17B (km 16), s-au produs caderi de pietre din versant. S-a circulat pe un singur fir intre orele 02:00 si 05:30. Momentan, circulatia se desfasoara normal.

Caderi de stanci s-au inregistrat si in judetul Bacau (zona Ghimes, DN 12A, km 47+500). Acestea au fost indepartate de echipele SDN Bacau, iar circulatia a revenit la normal.

O alta situatie deosebita s-a inregistrat pe DN 11A, pe raza localitatii Podu Turcului (km 67+350, judetul Vrancea), unde, din cauza precipitatiilor abundente, s-au inregistrat cedari de terasament, cu afectarea circulatiei pe o banda de mers. Zona a fost semnalizata corespunzator, pana la interventia echipelor DRDP Iasi.

Mai mentionam ca, pana in seara de 14 martie, ora 22:00, zona Moldovei se afla sub avertizare Cod galben de scurgeri pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice Baseu, Jijia si Barlad. Sunt vizate judetele Iasi, Neamt, Vaslui, Bacau, Vrancea si Galati.

In aceste conditii, DRDP Iasi atrage atentia participantilor la trafic sa circule cu atentie, mai cu seama in zonele de munte, dar si sa reduca viteza din cauza carosabilului umed si a vizibilitatii reduse pe timp de ploaie. Totodata, solicitam intelelegere din partea acestora si respectarea eventualelor restrictii si semnalizari in trafic, cauzate de interventia drumarilor in vederea eliminarii efectelor calamitatilor.

DRDP Iasi sta la dispozitia participantilor la trafic pentru orice informatii despre starea drumurilor nationale din zona Moldovei, prin Dispeceratul sau– tel. 0232/213168. Informatii actualizate despre starea vremii si a carosabilului pot fi obtinute si de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum si de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Nationale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img