joi, 28 martie, 2024

Drepturile animalelor: Piaţa de păsări din Paris va fi închisă definitiv la sfârşitul lunii decembrie

Distribuie:

Publicat:

Piaţa de păsări din Paris va fi închisă definitiv la sfârşitul lunii decembrie pentru "bunăstarea animalelor", în conformitate cu o decizie de principiu luată în 2021, a anunţat luni primăria din Paris, relatează AFP.

"Ultimul loc de vânzare de acest tip pe domeniul public" al capitalei, această piaţă de păsări, care se instalează în fiecare duminică în halele pieţei de flori din insula Cité, vizează încă zece comercianţi, precizează primăria într-un comunicat de presă.

Majoritatea acestora au început să-şi diversifice activitatea, precizează primăria, de la decizia de principiu, luată în februarie 2021, de a pune capăt acestui comerţ, potrivit Agerpres.

Consiliul de la Paris a votat atunci pentru interzicerea vânzării de păsări şi alte animale vii pe aceasta piaţă de flori care datează din secolul al XIX-lea, care urmează să fie renovată între 2023 şi 2025.

Viceprimarul Christophe Najdovski, responsabil pentru starea animalelor, a justificat atunci această decizie prin existenţa unui trafic de păsări, în care piaţa era "epicentrul", şi a condiţiilor de prezentare a păsărilor "inacceptabile".

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img