vineri, 29 martie, 2024

Drona submarina cu tehnologie nucleara. Iata cand va deveni activa

Distribuie:

Publicat:

Informatii noi in SUA cu privire la drona submarina cu tehnologie nucleara. Potrivit CNBC, care citeaza sub protectia anonimatului experti din serviciile americane de informatii, drona nucleara din programul Poseidon nu va fi operationala pana in 2027. Astfel, vor mai dura cel putin opt ani pana cand drona Poseidon va deveni activa.
Acestia au precizat ca SUA vor fi nevoite sa raspunda provocarii de a face fata unui submarin rus dificil de detectat, care poate lansa o drona echipata nuclear si care va fi greu de lovit. Totodata, americanii au adaugat ca Rusia are ambitia de a folosi drona nucleara ca dispozitiv de represalii in cazul in care celelalte capacitati de lansare nucleara ar fi neutralizate in caz de razboi.

Rusii intentioneaza sa construiasca cel putin 30 de drone nucleare poseidon.

Vehiculului submarin Poseidon are capabilitati secrete, dar care se pare ca el va avea o lungime de aproximativ 24 de metri, ceea ce il face sa arate mai mult ca un minisubmarin sau cu o racheta balistica subacvatica. Aparatul Poseidon, cu propulsie nucleara, are o viteza de 185 de kilometri pe ora si opereaza la adancimi de pana la un kilometru. Dispozitivul poate fi echipat cu o incarcatura de 100 de megatone, care poate genera un val urias ce ar pune in pericol orasele de coasta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img