vineri, 29 martie, 2024

Drumul National 28, ruta iesirea din Dranceni pana la limita judetului Vaslui, arata ca dupa RAZBOI – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Guvernantii de la Bucuresti ar trebui sa observe si problemele cu care se confrunta clasa de jos. Aici vorbim despre starea infrastructurii Drumului National 28, de la iesirea din localitatea Dranceni, care se intinde pe o suprafata de aproximativ 6 kilometri, pana la limita cu judetul Vaslui. Drumul este efectiv plin de gropi si denivelari. Pana la aceasta ora au fost doua accidente rutiere grave din cauza ca soferii incearca, pe cat cu putinta, sa evite craterele de pe sosea.
Practic, portiunea de drum DN 28, de pe raza judetului Vaslui catre Iasi, reprezinta cartea de vizita pe care cetatenii din Republica Moldova o primesc la intrarea in Romania, si nu numai. 
Miercuri, 26 aprilie 2017, doua evenimente soldate cu daune de mii de euro s-au petrecut pe aceasta portiune. Cu putin timp inainte sa se desfasoare accidentul soldat cu vatamarea corporala a mai multor persoane si avarierea totala a autoturismului Renault, un alt eveniment s-a petrecut exact in acelasi loc, din cauza aceleiasi gropi. Soferul unui autoturism marca VW Touareg, care circula pe directia Iasi, a luat in plin groapa, reusind sa isi distruga un cauciuc in valoare de 500 de lire, dar si sa-si deformeze o janta. Daunele totale se ridica la aproximativ 1.000 de euro.
Dupa accidentul de ieri, 26 aprilie, pe adresa redactiei am primit zeci de mesaje si poze de la soferii autoturismelor care au avut peripetii in zona Drumului National 28. 
Gelu Pecheanu, primarul comunei Dranceni, spune ca avut discutii atat la Consiliul Judetean Vaslui, cat si cu Aurel Caciula, deputat de Husi, pentru a se gasi o posibilitate pentru remedierea, cel putin plombarea, acestui sector de drum care da mari batai de cap soferilor. 
“Eu, personal, nu pot face decat sa telefonez la judet si la domnii deputati, ca sa formeze interpelari. Pot sa ii rog sa ii aduca pe cei din Ministerul Transporturilor sa observe cu ochii lor situatia din teritoriu. Cei de la Bucuresti trebuie sa inteleaga ca acest sector de drum, de cativa kilometri, pune in pericol viata cetatenilor. Ba mai mult, drumul acesta reprezenta un etalon pentru cetatenii din Republica Moldova, care practic intra in Uniunea Europeana si ce gasesc? Gropi!“ afirma edilul Pecheanu
Deputatul Aurel Caciula, a confirmat ca sunt alocati bani pentru reparatii si vor fi remediate problemele cel mai tarziu in vara acestui an:
“Eu, personal, am discutat cu domnul ministru. A promis ca va aloca o suma de bani pentru repararea totala a sectorului de drum ce da batai de cap soferilor. Costul estimativ pentru lucrarile din zona ajunge la suma de 7 milioane de euro. Deja au fost alocate 4 milioane si cautam solutii pentru restul de 3. Ce pot sa spun este ca am purtat discutii pentru urgentarea lucrarilor, in prima faza, de plombare, ca mai apoi sa venim cu strat complet de asfalt“, a declarat, pentru bzv.ro, Aurel Caciula – deputatul PSD.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img