News Flash:

Drumuri închise, interventii la limitã

2 Februarie 2014
2818 Vizualizari | 0 Comentarii
Iarna grea continuã sã tinã izolate comunitãti intregi din judetul Vaslui, in ciuda eforturilor sustinute ale drumarilor si autoritãtilor locale si judetene, care actioneazã sustinut pentru a deszãpezi cãile de acces. Ieri dimineatã, sapte drumuri comunale, majoritatea in sudul judetului, erau inchise, pe restul arterelor rutiere circulandu-se in conditii de iarnã.
Astfel, Institutia Prefectului Judetul Vaslui anunta, ieri dimineatã, cã la nivelul judetului Vaslui se circula in conditii de iarnã pe drumurile nationale, SC Lucrãri Drumuri si Poduri SA, societate aflatã in subordinea Consiliului judetean, actionand pentru degajarea drumurilor comunale si judetene cu utilaje in comunele Grivita. Mãlusteni, Puiesti, Pochidia, Pogonesti, Ciocani si Coroiesti. la ora 9.00 dimineatã, sapte drumuri comunale erau incã inchise, ca mãsurã preventivã dispusã de autoritãtile locale. Este vorba de DC 53 Viisoara – Gara Rosiesti, cu rutã ocolitoare DJ 244H – DJ244 – Gara Banca, DC150 Zorleni – Dealu Mare, DC43 Fãlciu – Bozia, DC44 Fãlciu – Odaia Bogdana, DC44A Fãlciu – Copãceana, DC94 Puiesti – Bartalus-Mocani. In cursul diminetii, DC 75 Grivita – Odaia Bursucani fusese deblocat. De asemenea, ieri dimineatã, urmãtoarele drumuri judetene erau inzãpezite pe anumite sectoare: DJ 244 I Mãlusteni, DJ 247 Codãesti – Dãnesti si DJ 243B Ciocani – Coroiesti, iar pe DJ 242C Docãneasa si DJ 242G Vinderei circulatia era ingreunatã.
Nu au lipsit interventiile dificile
Ieri dimineatã, la ora 5.40, paramedicii de pe ambulanta SMURD a Detasamentului Vaslui au fost solicitati sã intervinã, in localitatea Cosesti, comuna Ivãnesti, pentru acordarea primului ajutor medical de urgentã si transportul la spital a unei femei in varstã de 74 de ani, cu hipertensiune arterialã si fibrilatie. Dupã un traseu dificil din cauza stratului de zãpadã, echipajul de prim ajutor a reusit sã o aducã pe bãtranã la Unitatea Primiri Urgente Vaslui, in stare stabilã. Tot ieri dimineatã, echipajul de prim ajutor de la Detasamentul Barlad a fost solicitat sã intervinã in satul Belcesti, comuna Pogonesti, acolo unde o femeie de 77 de ani, cu hipertensiune arterialã si dureri costale, avea nevoie urgentã de ajutor medical. Paramedicii au reusit sã strãbatã distanta panã in sat cu ajutorul unui buldoexcavator si sã transporte bãtrana la Centrul de Primiri Urgente (CPU) Barlad. O altã interventie cu grad ridicat de risc a avut loc ieri dimineatã, in satul Ghireasca, comuna Mãlusteni, unde un bãrbat de 74 de ani, cu insuficientã renalã si cardiacã, a solicitat sprijin medical la 112. O ambulantã a SAJ a plecat din Barlad la acest caz, dar a putut inainta doar panã in localitatea Sãrãteni. Pentru a facilita accesul ambulantei, un echipaj format din 15 pompieri ai Detasamentului Barlad, cu un autocamion si un autoturism 4×4, in colaborare cu reprezentantii Comitetului Local pentru Situatii de Urgentã Mãlusteni, au reusit sã ajungã la pacient, acesta fiind preluat si transportat la Spitalul Municipal “Elena Beldiman”, ambulanta fiind insotitã de echipajul ISU Barlad. Concomitent cu operatiunea de salvare din comuna Mãlusteni, echipajul de pe ambulanta SMURD Barlad a fost solicitat sã intervinã in satul Odaia Bursucani, la un bãrbat de 45 de ani cu sindrom vertiginos, care avea nevoie urgentã de ingrijiri medicale. Paramedicii barlãdeni au pornit in misiune si au inaintat panã la caz cu ajutorul unui utilaj de deszãpezire. Bãrbatului i-au fost acordate ingrijiri medicale de urgentã si a fost transportat la CPU Barlad.

Sursa: Monitorul de Vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1469 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034067 (s)