vineri, 29 martie, 2024

Drumurile din Iasi inca arata ca dupa razboi. Peste 190.000 de metri patrati de gropi asteapta atentia autoritatilor

Distribuie:

Publicat:

Suprafata totala a gropilor existente pe soselele Romaniei insumeaza mai mult de 80 de kilometri patrati, arata o statistica a Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care anunta, luni, demararea lucrarilor de reabilitare si „punere in ordine” a drumurilor.

Lucrarile de plombare a gropilor sunt proiectate pentru o suprafata totala de 619.040 de metri patrati, din care au fost realizate pana in prezent lucrari de reabilitare pe 24.195 de metri patrati. „Rezulta o suprafata cu gropi de 594.000 mp, care – potrivit normativelor actuale de echivalare – se imparte la 7.000 si avem, astfel, putin peste 80 de kilometri patrati de gropi”, au explicat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii CNAIR.

Cele mai mari suprafete cu gropi se intalnesc – potrivit statisticii CNAIR – pe soselele desrevite de Directiile Regionale de Drumuri si Poduri Brasov (200.000 mp), Iasi (192.780 mp), Bucuresti (76.290 mp) si Cluj (55.850 mp). Cele mai mici suprafete cu gropi sunt la administratorii din Timisoara (17.640 mp), Constanta (25.030 mp) si Craiova (51.450 mp).

„In perioada 1 aprilie – 30 iunie, la nivelul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Directiile Regionale, se va desfasura programul de punere in ordine a infrastructurii rutiere la incheierea sezonului rece (reparatii curente). Tipurile de lucrari de intretinere curenta cuprind lucrari la partea carosabila, intretinerea platformei drumului, toaletari si igienizari, asigurarea scurgerii apelor din zona drumului, lucrari privind intretinerea plantatiilor rutiere, lucrari de intretinere curenta a podurilor, pasajelor, podetelor si tunelurilor, cat si lucrari care vizeaza siguranta circulatiei”, se arata intr-un comunicat al CNAIR.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img