marți, 23 aprilie, 2024

Drumurile nationale, sufocate de gunoaie! Sute de kilograme de deseuri, lasate in urma de cetatenii certati cu legea

Distribuie:

Publicat:

Lipsa bunului simt si a unei minime educatii provoaca mari neplaceri participantilor la trafic, aducand totodata prejudicii grave mediului inconjurator.

Astfel ar putea fi explicata situatia in care, zilnic, angajatii DRDP Iasi sunt nevoiti sa stranga sute de kilograme de deseuri de pe acostamentele drumurilor nationale din subordine, dar si din parcarile special amenajate, in ciuda faptului ca acestea sunt echipate cu cosuri de gunoi. O situatie si mai grava o intalnim in zona drumurilor nationale, care, in unele cazuri, este folosita pe post de varsatoare, de catre cetatenii certati cu legea. „Astfel de situatii intalnim zilnic pe drumurile nationale din regiune. Avem un program periodic de salubrizare a spatiilor aflate in subordinea noastra, dar, de multe ori, lipsa de civilizatie depaseste puterea noastra de interventie. Cel putin in perioada Sarbatorilor Pascale, lucratorii nostri au strans sute de kilograme de astfel de deseuri in fiecare zi, multi punandu-si intrebarea daca mai sunt drumari sau operatori de salubritate. Iar aici nu ii suspectam doar pe participantii la trafic, adica pe cei care arunca un PET sau un ambalaj pentru gustari, ci si localnicii sau operatorii economici, care folosesc parcarile si acostamentele drumurilor nationale pe post de varsatori de gunoi, aruncand saci intregi de gunoaie, dar si uleiuri sau diverse reziduuri, cu un impact devastator asupra mediului”, a declarat Ovidiu Mugurel LAICU, directorul general regional al DRDP Iasi. 

In acest sens, DRDP Iasi face inca o data apel la intelegerea si bunul simt al conducatorilor auto, tragand totodata un semnal serios de alarma catre autoritatile competente – Garda de Mediu, politia locala si cea nationala – in sensul depistarii si sanctionarii celor care se fac responsabili de perturbarea grava a normelor de convietuire sociala, dar si al verificarii agentilor economici, in sensul existentei sau nu a contractelor pentru ridicarea gunoiului menajer. 
„In ceea ce ne priveste, DRDP are contracte de ridicare a gunoiului menajer cu diversi operatori, acesta fiind colectat insa de lucratorii nostri, de pe intreaga raza de administrare a celor 3.480 km de drumuri nationale”, a completat Ovidiu Mugurel LAICU, directorul general regional al DRDP Iasi.

Totodata, mentionam ca in aceasta perioada DRDP Iasi desfasoara un amplu program de salubrizare a acostamentelor si spatiilor din vecinatatea drumurilor nationale, de pe raza tuturor celor noua Sectii de Drumuri Nationale din subordine.  

DRDP Iasi sta la dispozitia tuturor participantilor la trafic prin Dispeceratul sau – tel. 0232/213168, pentru orice probleme legate de starea carosabilului. Informatii actualizate despre starea vremii si a carosabilului pot fi obtinute si de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum si de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Nationale. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img