News Flash:

DSP si Inspectoratul Scolar Vaslui au demarat campania: „Invinge dependenta de tutun! Recastiga-ti sanatatea!”

23 Noiembrie 2015
1336 Vizualizari | 0 Comentarii
Pana la sfarsitul luni noiembrie, Directia de Sanatate Publica, Centrul de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog, Inspectoratul Scolar Vaslui si cateva cabinete ale medicilor de familie, lanseaza campania: „Invinge dependenta de tutun! Recastiga-ti sanatatea!”. Principalul scop al acestei actiuni este ca grupul tinta sa intelegea riscurile asociate consumului de tutun.

cu care am demarat o campanie prin care dorim sa informam si sa sensibilizam populatia cu privire la riscurile generate de consumul de tutun. Totodata, vom informa populatia nefumatoare cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de tigara – asa numitul “fumat pasiv” – alaturi de incurajarea acesteia din urma de a-si solicita dreptul la un aer fara fum de tigara, prin respectarea prevederilor legale in vigoare”, a declarat directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Vaslui, Mihaela Vlada.

Pentru a marca Ziua Nationala fara Tutun, DSP Vaslui, prin Compartimentul  Evaluarea si Promovarea Sanatatii a desfasurat in Piata Centrului Civic cu voluntarii Antidrog actiuni de informare, educare si comunicare privind consecintele fumatului activ sau pasiv, in randul elevilor de gimnaziu si liceu. Totodata, au avut loc discutii interactive si intalniri de lucru cu partenerii din cadrul campaniei si au fost distribuite ghiduri de specialitate si pliante.


Statisticile arata ca in Romania se fumeaza zilnic peste cinci milioane de pachete de tigari, iar aproximativ 85 la suta dintre pacientii cu cancer bronhopulmonar sunt fumatori. in cursul anului 2014, la nivelul judetului Vaslui s-au inregistrat 145 cazuri noi de cancer bronhopulmonar, in crestere cu 6% fata de anul anterior. in primele 9 luni ale acestui an, au fost luate in evidenta 100 cazuri noi, la sfarsitul lunii septembrie 2015 fiind in evidentele medicilor specialisti 344  bolnavi cu cancer bronhopulmonar.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1319 (s) | 34 queries | Mysql time :0.043618 (s)