News Flash:

DSP VASLUI-28 iulie : Ziua Mondiala de Lupta impotriva Hepatitei

27 Iulie 2016
1154 Vizualizari | 0 Comentarii
Directia de Sanatate Publica (DSP) Vaslui, anunta maine, 28 iulie, marcarea Zilei  Mondiale de Lupta impotriva Hepatitei. Evenimentul se concentreaza la nivel mondial asupra grupurilor de pacienti  si persoanelor care traiesc cu hepatita virala.

De fiecare data se urmareste o schimbare reala in prevenirea bolii si a accesului la testare si tratament.

Tema campaniei din acest an este “Eliminarea hepatitelor virale” care va include lansarea “NOhep”, o miscare globala de eliminare a hepatitelor virale care va uni oamenii si va oferi o platforma prin intermediul careia acestia sa poata comunica pentru a fi siguri ca angajamentele globale vor fi indeplinite şi hepatitele virale vor fi eliminate pana in anul 2030.

"La nivelul judetului Vaslui, statistica primei jumatati a anului arata astfel astfel: 122 de hepatita A, dintre care 87 in mediul rural, un caz de hepatita B si unul de hepatita C, ambele in mediul rural. La nivel judetului Vaslui, coordonarea campaniei este asigurata de DSP, prin Compartimentul Evaluarea si Promovarea Sanatatii, ca desfasoara activitati de  comunicare la Adapostul de zi si noapte pentru copiii strazi Vaslui, in data de 28 iulie, ora 11, si la Centrul Maternal Vaslui, in data de 29 iulie, ora 10" , dupa cum a declarat directorul DSP Vaslui.

vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041121 (s)