marți, 16 aprilie, 2024

DSP Vaslui, imuna in scandalul dezinfectantilor

Distribuie:

Publicat:

Scandalul dezinfectantilor din spitale este de o mare anvergura la nivel national si nu da semne ca s-ar incheia prea curand. Desi s-au cerut controale la toate unitatile sanitare, la Vaslui, Directia de Sanatate Publica nu se grabeste sa ia masuri si nici nu comenteaza pe aceasta tema, pe motiv ca exista o ancheta a Parchetului General in curs.

La Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, se achizitioneaza de ani buni, dezinfectanti distribuiti de Trustul Hexi Pharma. Desi unitatea sanitara are pe stoc si foloseste in continuare acest dezinfectant, DSP nu a solicitat incetarea folosirii. Inspectorii urmeaza sa faca un control la spital, de unde se vor preleva probe.
Reprezentantii spitalului au efectuat propriile controale iar in baza analizelor de laborator nu au reiesit probleme cu privire la calitatea dezinfectantului folosit.

Statisticile pe anul trecut arata ca un numar de 118 pacienti internati au contactat infectii interioare, de la infectii digestive, urinare, respiratorii la cele ale plagilor chirurgicale sau cutanate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img