News Flash:

Dublarea alocatiilor nemultumeste zeci de familii vasluiene asistate social

23 Iunie 2015
2055 Vizualizari | 0 Comentarii
copil agresiune papusa 94402400
Nemutumiri pentru zeci de familii din judetul Vaslui. Dupa dublarea alocatiei pentru copii, familiile nevoiase vor depasi plafonul de venit care pana acum le incadra la ajutor social. Mai mult, vor ramane si fara asigurarea medicala, dar si fara ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeana. In aceasta perioda, la fiecare primarie trebuie revizuite listele cu cei care primesc ajutor social. In prezent, mii de familii iau intre 60 si 500 de lei pe luna, dar lucrurile se vor schimba acum, ca alocatiile s-au marit.

„Avem persoane care pentru 10-15-25 de lei, din cauza maririi alocatiei, risca sa piarda dosarul”, spune un primar.

In judetul Vaslui, aproximativ 10.000 de familii beneficiaza in prezent de venitul minim garantat. Potrivit autoritatilor in ultima perioada, la nivelul judetului Vaslui a crescut numarul beneficiarilor de venit minim garantat. Daca, in anii trecuti, acest lucru se intampla doar in lunile de iarna, acum si vara, si toamna (cand sunt munci sezoniere, iar numarul de asistati sociali scadea) se inregistreaza acelasi fenomen.

In „top”, conduc detasat zonele cu importante comunitati de etnie roma. Comparativ cu aceeasi perioada a anilor trecuti, se constata o crestere de 1.500 de persoane, in principal datorita modificarilor legislative, care sunt mult mai permisive in privinta accesului la ajutoare sociale. Localitatile cu cei mai multi beneficiari sunt Bacesti – aproape 400 de familii, Barlad – aproximativ 350 si Voinesti – cu peste 300 de familii. La polul opus se situeaza comunele Viisoara, Blagesti si Danesti. In aceste localitati numarul beneficiarilor este mai mic de 20.

dublarea alocatiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0929 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031811 (s)