marți, 16 aprilie, 2024

Dumitru Buzatu : Ideea de restructurare a Guvernului trebuie privită cu seriozitate

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, joi, că restructurarea Guvernului e o idee care trebuie privită cu seriozitate, dar nu folosită ca instrument într-o bătălie a orgoliilor.

"Ideea de restructurare a Guvernului trebuie privită cu seriozitate, dar nu trebuie folosită ca instrument în această bătălie superficială a orgoliilor. Această problemă s-ar putea rezolva dacă există o disponibilitate de dialog şi înţelegere, dar nu e nimic în trecut pe care să mă bazez că lucrurile vor evolua în acest sens, în afară de ideile mele utopice", a afirmat Buzatu pentru AGERPRES.

El a precizat că nu s-a întâlnit până acum, la Vaslui, cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care ar avea întâlniri cu liderii social-democraţi din Moldova, dar că îl aşteaptă la discuţii.

"Dacă mă sună şi vrea să ne întâlnim, nu e nicio problemă", a adăugat Buzatu.

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, că este nevoie de o restructurare a Guvernului la un număr de ministere care să înceapă cu "1", însă a precizat că în afară de ministrul de Interne, Carmen Dan, nu mai are probleme cu niciun alt ministru.

"Noi dorim o eficientizare a actului de guvernare. Dorim ca cheltuielile cu funcţionarea statului să fie mai mici. 21 de ministere e cam mult. (…) Eu mi-aş dori să înceapă cu 1, nu cu 2. Că sunt 11, că sunt 19, măcar să înceapă cu 1. S-au creat de-a lungul timpului o mulţime de structuri ţinând de acelaşi minister în teritoriu, o mulţime de pui, le-aş dori cam comasate la loc, asta elimină şi birocraţia", a spus Tudose, la Antena 3.

sursa:AGERPRES 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img