News Flash:

Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui: "Preotii care au participat la protestele fata de explorarea gazelor de sist au facut un abuz"

28 Octombrie 2013
3533 Vizualizari | 0 Comentarii
Dumitru Buzatu
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, cel care ocupa si functia de presedinte al PSD Vaslui, este de parere ca participarea preotilor la protestele fata de Chevron este un abuz.

Declaratia lui Dumitru Buzatu a fost facuta, la postul local de televiziune Antena 1 Vaslui, spunand ca preotii nu ar fi trebuit sa mearga la proteste, facand referire cu precadere la cele de la Pungesti, in straiele bisericesti si nu ar fi trebuit sa tina slujbe in mijlocul unui camp. 

"Trebuie sa suin, cu mare parere de rau, deoarece am o mare pretuire fata de biserica ortodoxa si fata de slujitorii ei, sa nu confundam lucrurile. Atunci cand un preot tine o slujba isi exercita profesia si nu mai putem vorbi de o persoana fizica. Cei mai multi dintre preoti reprezinta autoritati morale, fata de care ceilalti oameni se raporteaza. Nu poti sa utilizezi tu de aceasta chestiune despre o cauza de care tu nu stii. Eu cred ca, mai degraba, este un abuz din partea unora dintre preoti, care, netinand cont de aceasta abordare eleganta a ierarhiei bisericesti, au abuzat. Au profitat de hainele lor de preoti, de slujbele religioase tinute acolo. Daca toate aceste lucruri s-ar putea face de orice persoana fizica inseamna ca ma pot duce si eu acolo sa tin slujbe religioase", a declarat Buzatu. 

Potrivit Episcopiei Husilor, preotii nu au voie sa participe la proteste decat ca persoane fizice. "Episcopia Husilor nu se poate pronunta asupra acestei metode de extractie a gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice. Cat priveste implicarea unor preoti la actiunile de sustinere sau de protest organizate in judetul Vaslui, mentionam ca orice preot poate participa la actiunile pro sau contra exploatarii gazelor de sist, insa doar ca persoane fizice", a precizat preotul Marin Tudorica, purtatorul de cuvant al Episcopiei Husilor.

In 3 octombrie 2013, Chevron a obtinut autorizatia de construire pentru amplasarea la Silistea, in judetul Vaslui, a primei sonde de explorare a gazelor de sist in Romania. Sonda ar urma sa fie amplasata in extravilanul comunei Pungesti, la 650 de metri de localitatea Silistea. Suprafata totala pe care se va intinde platforma de extractie este de 20.298 de metri, iar forajul se va face la o adancime de 3.000 de metri. Consumul total de apa folosita in procesul de foraj este de aproximativ 35.000 litri pe zi, necesarul de apa fiind asigurat din surse externe, si nu din panza freatica, in baza unui contract semnat cu o firma autorizata. Apa va fi transportata cu cisternele si depozitata in rezervoare ce vor fi amplasate in incinta platformei betonate.

Sursa: adevarul.ro

vaslui dumitru buzatu psd vaslui episcopia husilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1325 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035781 (s)