vineri, 29 martie, 2024

Dupa declinul burselor, miliardarii lumii au pierdut, doar intr-o singura zi, peste 100 de miliarde de dolari

Distribuie:

Publicat:

Macelul de pe principalele burse al lumii s-au resimtit adanc in buzunarele celor mai bogati oameni. Cei mai bogati 500 de oameni din lume au pierdut ieri 114 miliarde de dolari, in urma caderilor de pe Wall Street, dupa ce optimismul fata de reducerea impozitelor, care a alimentat castigurile din ianuarie, a dat nastere la ingrijorari legate de inflatie, scrie Bloomberg, citat de MEDIAFAX.

Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om din lume, a fost lovit cel mai tare, acesta ramanand fara 5,1 miliarde dolari in conturi, potrivit  Bloomberg Billionaires Index. Averea CEO-ului Mark Zuckerberg e mai mica acum cu 3,6 miliarde dolari, al doilea cel mai mare declin. Nici Jeff Bezos nu a ramas neatins: acesta a pierdut 3,3 miliarde dolari.

Indicele bursier Dow Jones a avut luni o scadere de 1.175 de puncte, cea mai mare dupa criza financiara din anul 2008, situatii asemanatoare inregistrandu-se si la bursele S&P 500 si Nasdaq, ceea ce a atras "preocuparea" Presedintiei SUA. "Suntem preocupati de fiecare data cand pietele bursiere au pierderi, dar avem incredere in soliditatea economiei", a transmis Presedintia SUA, potrivit CNBC. De cealalta parte, pietele bursiere din intreaga Europa se pregatesc acum pentru caderi masive ca urmare a acestor evenimente.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img