vineri, 19 aprilie, 2024

Dupa Germania, muncitorii romani sunt doriti si in Austria: Negocieri pentru transferul a 600 de ingrijitori de batrani

Distribuie:

Publicat:

Deoarece România va prelungi starea de urgență, 600 de îngrijitori de bătrâni nu pot să plece din România în Austria. Autorităţile austriece caută o soluție la nivel diplomatic, anunţă postul public de radio Niederösterreich, radioul regional pentru Austria Inferioară.

Odată intraţi în Austra, îngrijitorii nu vor mai trebui să stea carantină timp de 14 zile, potrivit unei decizii a autorităţilor. În urmă cu doar două săptămâni, Camera de Comerț și autorităţile din Austria Inferioară au organizat două zboruri pentru îngrijitori din România și Bulgaria, pentru a contracara o lipsă iminentă în acest domeniu. Două zboruri suplimentare au fost planificate pentru 15 aprilie, dar acestea au trebuit să fie anulate. Motivul este starea de urgență din România, care nu permite plecarea specialiștilor medicali și sociali.

Prin urmare, 600 de îngrijitori de bătrâni care s-au înregistrat deja pentru o misiune în Austria nu pot face deplasarea. Cu ajutorul Ambasadei Austriece și al Ministerului de Externe, se depun eforturi pentru a găsi o soluție diplomatică, mai notează sursa citată.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img