marți, 19 martie, 2024

Dupa infuzia de parlamentari, PPU-sl a luat 7 decizii pentru alegerile locale

Distribuie:

Publicat:

Biroul Executiv al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), continuatorul ideologic al fostului PC fondat de Dan Voiculescu, a decis că partidul nu va încheia o alianță electorală la nivel național și că, în același timp, va permite încheierea de alianțe locale, după validarea acestor propuneri de către Biroul Executiv.

Deciziile vin în contextul în care 8 parlamentari s-au înscris recent în PPU-sl: Dorel Căprar, Steluța Cătăniciu, Grațiela Gavrilescu, Alexandru Băișanu, Andrei Gerea, Eugen Durbacă, Teodor Meleșcanu, Ioan Simionca.

De asemenea, s-a hotărât că la nivelul municipiului București, umaniștii nu vor propune un candidat pentru Primăria Capitalei și vor sprijini candidatul pentru care va opta organizația municipală București, cu validarea Biroului Executiv.

Sloganul pentru alegerile locale al PPU (social-liberal) va fi „STOP ABUZURILOR”.

Redăm, mai jos, conținutul integral al Hotărârii Biroului Executiv:

Biroul Executiv al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), reunit în ședință în data de 7 iulie 2020, la sediul central din București, decide:

Regula generală a participării Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) la alegerile locale organizate în anul 2020 este: PPU(social-liberal) va candida pe liste proprii, fără a încheia alianțe electorale la nivel național.

Punctual, în cazuri temeinic fundamentate pe necesitățile particulare ale anumitor comunități, Organizațiile teritoriale ale PPU(social-liberal) pot încheia alianțe electorale pe plan local, cu acordul prealabil al Biroului Executiv.

Asumând necesitatea administrării eficiente și responsabile a Capitalei de către un Primar General ales cu o largă majoritate, PPU(social-liberal) nu va propune un reprezentant propriu pentru această funcție, urmând să sprijine candidatul pentru care va opta Organizația Municipiului București a PPU(social-liberal), cu validarea Biroului Executiv.

Toate parteneriate locale vor fi stabilite și comunicate transparent, cu respectarea prevederilor statutare și a valorilor care definesc identitatea umanistă: DEMNITATE, ONOARE, CURAJ.

La nivel național, sloganul de campanie al PPU(social-liberal) este: “STOP ABUZURILOR !”. La nivel local, organizațiile teritoriale pot completa sloganul național cu mesaje adaptate situațiilor particulare.

Participarea Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) la alegerile locale, atât pe liste proprii (regulă generală) cât și în parteneriate locale (excepțional) exclude orice implicare în negocieri politice netransparente!

PPU(social-liberal) NU va susține, inclusiv pe plan local, alianțe electorale sau formule politice care contravin intereselor legitime ale României și valorilor statutului de drept.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img