marți, 23 aprilie, 2024

Dupa Mugur Isarescu, seful Consiliului Concuretei spune PAS audierilor din Parlament! Daniel Zamfir a luat foc: ‘Poate fi considerat abuz in serviciu’

Distribuie:

Publicat:

Senatorul ALDE, Daniel Zamfir, a anunțat că președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, nu va participa la audierea programată pentru miercuri, 30 ianuarie.

„Veți vedea mâine de ce nici domnul Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenției, nu vine la întâlnirea de mâine. (…) Ieri, primesc o adresă prin care îmi spune că programul nu îi permite”, a declarat, marți, în timpul unei întâlniri cu presa, senatorul ALDE Daniel Zamfir, președintele Comisiei economice a Senatului, conform Mediafax.

Din această funcție, el i-a invitat la audieri pe Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, și președintele Consiliului Concureței, Bogdan Chirițoiu.

La audierea programată marți Guvernatorul BNR nu a venit, iar purtătorul de cuvânt al acestei instituții, Dan Suciu, a susținut că Isărescu nu va participa, deoarece mai întâi trebuie să răspundă Zamfir la acuzațiile de abuz în servicu.

În schimb, Chirițoiu are programată o audiere miercuri, la ora 12:00. Vineri, 23 ianuarie, președintele Consiliului Concurenței i-a cerut președintelului Comisiei Economice a Senatului să îi spună ce documente trebuie să aducă la întâlnire, iar luni a anunțat că nu vine, conform lui Zamfir.

„Faptul că nu vii în Parlament poate fi considerat abuz în serviciu”, a mai spus Zamfir.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img