vineri, 19 aprilie, 2024

Dupa perioada de izolare, e important sa iesi in natura: Ajuta de la reducerea stresului, pana la imbunatatirea circulatiei sangelui

Distribuie:

Publicat:

Ai observat până acum cât de binedispus ești după o plimbare în aer liber? Oboseala aproape că dispare, iar lucrurile care mai înainte te îngrijorau ți te par deodată mărunte.

Ei bine, chiar și cercetătorii s-au convins de beneficiile timpului petrecut în aer liber. Când stăm în mijlocul naturii, sănătatea noastră — și cea fizică, și cea psihică – are numai de câștigat. Numeroase studii au demonstrat că o plimbare prin pădure, de exemplu, alungă stresul, oboseala și ține depresia departe.

1. Modul în care gândești

Natura îți captează fără efort atenția, prin sunete și priveliști fascinante, iar observarea acestora te ajută să te recuperezi mai repede și mai ușor, dându-ți energie și inspirație pentru întreaga zi.

2. Felul în care te simți

Natura te face să fii mai relaxată și mai fericită, mai ales atunci când e calmă. Te ajută să emani pozitivitate și să înțelegi cum te simți într-o anumită zi. În acest sens, activități simple, precum a te uita cu atenție la o plantă sau a admira copacul preferat, au efecte terapeutice.

3. Corpul tău – stresul și circulația sângelui

Natura reduce semnele de stres psihic, dar și fizic, aducând tensiunea la valori normale și îmbunătățind circulația sângelui, oferindu-ți spațiul de a te mișca în voie și a face activități sănătoase.

4. Antrenarea simțurilor

Te poți conecta cu natura nu doar prin simțul vederii ci și prin cel al auzului, simțul olfactiv și cel tactil. Utilizarea tuturor simțurilor atunci când încerci să creezi o legătură cu natura îți induce o stare pozitivă. Încearcă așadar să atingi frunzele, să apreciezi mirosul unei flori și să asculți păsărelele cântându-ți la fereastră dimineața.

5. Amintiri

Asociezi adesea amintirile plăcute, mai ales pe cele din copilărie, cu experiențe avute în natură, cum ar fi când te jucai pe câmp cu prietenii de la țară sau când ai fost în excursie cu școala și întotdeauna natura te inspiră să creezi noi amintiri.

sursa: exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img