News Flash:

Dupa primul val DNA, la Vaslui nu se mai doarme. Primarul Paval si abonatii la lucrarile publice nu mai inchid un ochi

16 Septembrie 2015
4005 Vizualizari | 2 Comentarii
Un alt afacerist vasluian vizat de ancheta procurorilor anticoruptie este Ciprian Safir, administrator respectiv asociat la firmele Conbetas si Star Construct, societati care au obtinut de-a lungul anilor, direct sau prin subcontractare lucrari finantate de Consiliul Judetean Vaslui, dar si de primaria Vaslui. Din cauza lui Safir, Emil Savin a fost inlaturat de primarie in 2011 de la o lucrare de anvergura in oras. Mama afaceristului, Ecaterina Safir, sef serviciu contabilitate in cadrul Consiliului Judetean (CJ) Vaslui, a fost acuzata de Agentia Nationala de Integritate (ANI) de infractiunea de conflict de interese.  Ea a fost acuzata ca a semnat doua contracte de lucrari in valoare totala de 854.650,24 lei  incheiate intre CJ Vaslui si SC Conbetas SRL Vaslui, societate in cadrul careia fiul acesteia detine functia de administrator si calitatea de asociat. Intre timp, Ecaterina Safir s-a pensionat, iar procesul cu ANI este suspendat pana la solutionarea plangerii penale forumalte impotriva sa.
 
 Safir si alti membrii ai familiei sale care au avut pe mana banii judetului, sunt invatati sa faca tot felul de "mismasuri" ca sa pacaleasca statul. Asta a facut Ciprian Safir, un constructor care isi bate joc de angajatii pe care ii remunereaza cu sume derizorii. Safir este omul de casa al mai marilor PSD. Mai mult, el si-a construit casa in curtea lui Dumitru Buzatu, cei doi fiind vecini. La domiciliile personale ale politicienilor vasluieni, Safir a facut o sumedenie de lucrari. In ultimii ani, Ciprian Safir a prins cam toate lucrarile care trebuiau facute cu bani de la Primaria Vaslui. Constructorii care au fost pusi pe fuga de-a lungul timpului se pare ca i-au venit acum de hac. Cand spui Safir te gandesti imediat la bani aruncati pe apa sambetei in trotuare „pavate” pe care iti rupi picioarele daca nu esti atent cum mergi si strazi „asfaltate” pline de gropi. In imaginile din galeria foto se pot vedea cateva dintre lucrarile facute de Safir la ordinal primarului de Vaslui.

Safir a fost deja trimis in judecata de catre DNA intr-un dosar. Urmeaza si in altele
 
Ciprian Safir, administratorul societatii Conbetas, din Vaslui, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, intr-un dosar ce vizeaza fraude cu fonduri europene, intr-un proiect derulat de comuna Mironeasa, din judetul Iasi.

Ciprian Safir este acuzat de instigare la fals intelectual si complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene. Pentru complicitate la cele doua infractiuni a fost trimis in judecata si Costica Luca Pozner, directorul SC Combetas SA. Nu mai putin de 18 persoane au fost trimise in judecata in acest dosar, printre cei diferiti justitiei numarandu-se si primarul comunei Mironeasa, Elena Curcudel, precum si mai multi functionari din cadrul  Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Iasi. Ancheta procurorilor DNA a vizat  acordarea unei finantari comunitare nerambursabile, pentru modernizarea unui drum comunal. Conform cererii de finantare, valoarea totalaa proiectului a fost estimata la 10.596.474 lei si avea ca obiectiv modernizarea drumului comunal DC 49, format din 4 tronsoane cu o lungime totala de 9,88 km precum si achizitionarea mai multor utilaje. Pe 11 septembrie 2008 a fost incheiat contractul pentru acordarea ajutorului financiar nerambursabil in conditiile Programului National pentru Dezvoltare Rurala, intre Agentia de Plati pentru Dezvoltare Ruralasi Pescuit si Comuna Mironeasa, in calitate de beneficiar. Ulterior, la data de 25 octombrie 2011, acest contract a fost atribuit firmei SC Conbetas SRL Vaslui, pentru suma de 4.336.773,04 lei. "Observand faptul ca lucrarile de modernizare a drumului nu vor fi finalizate de catre inculpata SC CONBETAS SRL Vaslui pana la data expirarii termenului de implementare a proiectului, respectiv data de 11 iunie 2012, fiind inevitabila (in mod legal) rezilierea contractului si recuperarea finantarii, inculpata Curcudel Elena, primar al comunei Mironeasa a determinat receptionarea lucrarilor, fara ca acestea sa fie executate integral.",se arata in comunicatul procurorilor DNA. Potrivit procurorilor DNA, Luca Pozner si Safir Ciprian "cu intentie directa si cu rea credinta, i-au determinat pe inculpatii Melniciuc Florin si Berheci Mariana, sa ateste, in mod nereal, faptul ca lucrarile de modernizare a drumului comunal DC49, Schit Hadambu-Ursita-Mironeasa, erau integral executate, desi acestea, in realitate, nu erau finalizate si ca nu este cazul sa fie intocmita ”anexa nr. 2”, in care ar fi trebuit sa fie mentionate cantitatile de lucrari neexecutate la data receptiei." Primaria Mironeasa a incasat ultima transa din proiect, in valoare de 1.826.825,49 lei, fara ca lucrarile sa fie efectuate. Reprezentanti ai Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Iasi, sunt acuzati ca desi au luat cunostinta despre faptul ca lucrarile erau departe de a fi finalizate, nu au luat nicio masura pentru semnalarea fraudei, inlesnind, cu stiinta, obtinerea fara drept a ultimei transe a finantarii nerambursabile.

ciprian safir conbetas star construct
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0786 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029438 (s)