joi, 28 martie, 2024

Dupa strandul municipal, primarul Vasluiului inchide si stadionul

Distribuie:

Publicat:

Ghinion pentru cluburile sportive din judetul Vaslui! Acestea nu isi mai pot desfasura activitatea. Stadionul Municipal Vaslui va fi inchis pe intreg parcursul anului 2019. Printr-o nota transmisa de Primaria Vaslui, cluburile sportive au fost instiintate de faptul ca baza sportiva intra in reabilitare. In adresa semnata de edilul Vasile Paval, se anunta ca “la Stadionul Municipal se vor efectua reparatii generale si de intretinere a gazonului”. Real Junior Vaslui, Comstar Vaslui, LPS Vaslui, Sporting Juniorul Vaslui și CSM Vaslui sunt cluburile care au cel mai mult de suferit din cauza inchiderii stadionului.

Sportivii sunt nevoiti sa faca naveta in alte judete daca vor sa nu renunte la performanta, dar primarul Vasile Paval nu este interesat de acest lucru! Stadionul Municipal este o investitie moderna in care s-au investit cateva milioane de euro si cu toate ca Vasluiul nu are echipa de fotbal in prima Liga, edilul PSD sustine ca mai are de bagat bani acolo. Vasile Paval a refuzat sa spuna ce mari lucrari are de facut la stadion de vreme ce acestea vor dura pe parcursul intregului an.

Primarul i-a lasat pe vasluieni fara strand, acum ii lasa si fara stadion

Strandul de la Vaslui, inchis in urma cu cinci ani dupa ce un baiat de 14 ani si-a pierdut viata in conditii neclare, nu se deschide nici anul acesta. Reprezentantii Primariei sustin ca desi strandul este reamenajat corespunzator pentru a putea fi deschis, nu pot face acest lucru pentru ca nu este salvamar. In trei ani de zile primaria nu a gasit nicio persoana pentru postul de salvamar al Strandului municipal Vaslui. „Nu reusim sa gasim un salvamar care sa fie acreditat pentru a lucra la strand. Am cautat in toata tara, dar in perioada verii salvamarii care ar putea fi angajati se angajeaza in stranduri private sau pe litoral, unde salarizarea este mai buna. Ca sa deschidem strandul fara salvamar eu ar trebui sa dau o declaratie pe propria raspundere ca nu se intampla nimic acolo, nu am cum sa fac asa ceva”, a declarat primarul municipului Vaslui, Vasile Paval. Strandul municipal a fost inchis in urma cu cinci ani, la inceputul lunii august dupa ce un baiat de 14 ani si-a pierdut viata pe fundul apei in conditii suspecte, trupul sau fiind gasit pe fundul apei fara viata la câteva ore dupa sesizarea disparitiei lui. Astfel, cei peste 50.000 de locuitori ai municipiului Vaslui nu vor avea unde sa se racoreasca in aceasta vara, dupa ce autoritatile locale au restrictionat accesul populatiei la cele doua bazine de inot, prin ingradirea cu plasa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img