marți, 19 martie, 2024

Durerea de spate care se lasa pe picior, un semn al bolii femeii neiubite

Distribuie:

Publicat:

Durerea de spate, în special cea lombară, adică în partea de jos a coloanei vertebrale, poate fi un simptom specific endometriozei, atrag atenția specialiștii.

Durerea de spate lombară poate iradia către mușchii fesieri/șolduri și poate coborî pe picior. Unele paciente acuză dureri și în zona coccisului, care se manifestă în poziția șezândă, la ridicarea în picioare sau chiar în timpul defecației sau al contactului sexual. Astfel de dureri pot fi intermitente sau constante și se pot agrava în timp.

Durerile pot fi locale sau răspândite și pot fi percepute sub formă de disconfort sau dureri ascuțite, musculare și arzătoare, precum și sub formă de furnicături și amorțeală în picioare. Ligamentele utero-sacrate și fundul de sac Douglas sunt cel mai frecvent afectate de endometrioză. Aceste dureri sunt cauzate de cele mai multe ori de endometrioza ligamentelor utero-sacrate care irită nervii din apropiere, iar în cazuri rare, de endometrioza nervilor somatici, spune dr. Gabriel Mitroi, medic primar Obstetrică-ginecologie, cu competenţe în tratamentul şi diagnosticarea endometriozei.

În afară de durerile menționate, aceste forme de endometrioză cauzează, de asemenea, și dureri la contactul sexual, precum și dereglări ale tranzitului intestinal.

Un studiu efectuat de o echipă din SUA pentru a afla prevalența durerii de picioare la femeile cu endometrioză arată că acest simptom este unul destul de frecvent și poate afecta unul sau ambele picioare.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img