vineri, 19 aprilie, 2024

Durerile de cap – ce ascund și cum le tratăm în mod natural? Explică dr. Ruxandra Constantina

Distribuie:

Publicat:

Dr Ruxandra Constantina, medic specialist medicină familie, apifitoterapie, gemoterapie, biorezonanță, iridologie răspunde la întrebările cele mai frecvente despre tratamentele naturiste ale durerilor de cap.

 

CSÎD: Migrena sau durerea de cap este totuna?

 Dr. Ruxandra Constantina: Migrena este o durere de cap moderată sau intensă, cu caracter pulsatil, de obicei unilaterală (hemicrania). Este frecvent însoțită de tulburări digestive (greață, vărsături) și sensibilitate crescută la lumină și zgomot. Poate fi transmisă genetic.

Factorii ce pot declanșa dureri de cap

CSÎD: Oboseala are vreo influență asupra durerilor de cap?

Dr. Ruxandra Constantina: Oboseala, stresul, sunt cauze frecvente ale durerilor de cap, ce apar cu o frecvență tot mai mare la persoane suprasolicitate, care nu se odihnesc și nu se relaxează suficient,  inclusiv adolescenți și copii.

CSÎD: Hidratarea insuficientă ar putea fi o cauză a durerilor de cap?

Dr. Ruxandra Constantina: O hidratare insuficientă poate cauza durerii cap și a durerii articulare. Deci consumați alimente bogate în apă (pepene, roșii, salată, castraveți, țelină, ridichi, căpșuni, piersici), apă, sucuri naturale, ceaiuri.

Femeile sunt mai predispuse la dureri de cap decât bărbații

CSÎD: Cine este mai predispus durerilor de cap?

Dr. Ruxandra Constantina: În general aceste dureri de cap apar mai frecvent la femei, legate probabil de variații hormonale și de o sensibilitate crescută, accentuate în perioada premenstruală sau la menopauză. De asemenea apar frecvent la persoane suprasolicitate din punct de vedere psihic sau la cei cei meteodependenți.

Cauzele durerilor de cap

CSÎD: Când durerile de cap trebuie să ne dea de gândit?

Dr. Ruxandra Constantina: Deoarece durerile de cap pot semnala afecțiuni grave (tumori, anevrisme, AVC), ele trebuie întotdeauna investigate de către medicul specialist (internist, oftalmolog, neurolog), cu efectuarea unor examene de specialitate, mai ales dacă sunt persistente sau se intensifică.

CSÎD: Ce ascund durerile de cap?

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img