marți, 19 martie, 2024

Durerile lombare s-au agravat în pandemie. Ce e de făcut? Sfatul kinetoterapeutului

Distribuie:

Publicat:

Durerile lombare puternice apar din cauza statului pe scaun multe ore și a lipsei de mișcare. Ce putem face? Iată sfatul kinetoterapeutului Cristina Dulea.

De curând am „îngroșat” rândurile celor care suferă de discopatie lombară. Altfel spus, dureri lombare crunte apărute ca urmare a statului pe scaun multe ore și a lipsei de mișcare. Iar aceste probleme, sunt convinsă, le au mulți români. Dovadă sunt vânzările în continuă creștere la pastile de durere și căutările intense pe subiect, mai ales în ultima perioadă.

Pandemia pe care o traversăm a impus multor companii să își trimită angajații acasă pentru a lucra de la distanță. Aceștia și-au improvizat spațiile de lucru și de aici au apărut problemele. Când apar durerile lombare și cervicale și din ce cauze? Putem să le prevenim? Ce exerciții putem face acasă pentru a ameliora aceste dureri?

Durerile lombare apar pentru că stăm prea mult timp pe scaun 

CSÎD: Pentru cei cu joburi „de birou”, statul pe scaun mult timp nu este o noutate. Cu toate acestea, durerile lombare s-au acutizat acasă. Cum vă explicați acest fenomen?

Cristina Dulea: În condițiile actuale, durerile lombare și cervicale apar în urma statului prelungit pe scaun, în urma unei hidratări necorespunzătoare și a sedentarismului. Aceste dureri apăreau și când se lucra de la serviciu. Dar acum trebuie să ținem cont de faptul că deplasarea de acasă până la serviciu si înapoi a fost înlocuită de statul acasă. Uneori se lucrează mai multe ore de acasă comparativ cu lucrul de la serviciu.

Acest fapt contribuie la apariția durerilor de la nivel cervical și lombar. Ele au drept cauză anumite degenerescențe discale, deshidratări ale discurilor intervertebrale, hernii de disc sau spondiloze.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img