vineri, 29 martie, 2024

E oficial! Ce se intampla cu salariile romanilor. Lia Olguta Vasilescu a facut anuntul

Distribuie:

Publicat:

Decizie de ultim moment in privinta pensiilor si salariilor. Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a venit cu lamuriri in privinta Legii pensiilor si a salariilor luni seara.

Dupa investirea Guvernului Dancila, Olguta Vasilescu a spus care va fi soarta Legii pensiilor si cand ar putea fi gata aceasta.

„Trebuie facute calcule si reorganizari la Casa de pensii. Cand legea pensiilor va fi adoptata trebuie sa avem si personalul necesar pentru recalcularea a peste cinci milioane de pensii. Nu puteti sa ne cereti sa facem o asemenea lege peste noapte. Sa nu ne grabiti pentru ca vrem sa scoatem o lege buna. Cresterea punctului de pensie s-a facut conform programului de guvernare. Se va ajunge la 1775 de lei punctul de pensie pana in 2020.

Pensia minima garantata va fi de 550 de lei

Pensia minim garantata 550 de lei, pensia minima 650 de lei. Sunt foarte multe inechitati in sistem si nu mai puteam continua asa. Nu mai putem accepta ca persoane care au munict sub 10 ani au aceeasi pensie cu cei care au munict peste 25 de ani”, a afirmat ministrul in direct la Romania TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu.

Mai mult, Vasilescu a vorbit si despre salariile care scad in 2018.

„Cei care au salarii peste 7000 de lei deja incep taierile ca sa echilibram sistemul. La bugetari s-au facut deja cresteri de anul trecut. Acum vor fi cresteri de 4%, in afara de cei din sanatate care intra deja pe grila din 2020. Nu avem sesizari conform carora ar fi scazut netul angajatilor. Cel putin in intreprinderile mari”, a mai spus Vasilescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img