joi, 25 aprilie, 2024

E oficial: copiii sub trei ani vor beneficia de tichete sociale daca merg la gradinita sau cresa

Distribuie:

Publicat:

Copiii sub 3 ani care provin din familii defavorizate si care merg la gradinita sau cresa vor beneficia de tichete sociale, potrivit unei ordonante de urgenta adoptate astazi de guvern, actul normativ eliminand astfel limitele de varsta impuse de legislatia in vigoare.

Guvernul a extins categoria copiilor inscrisi in invatamantul prescolar care sa poata beneficia de Programul “Fiecare Copil in Gradinita”, potrivit unui comunicat de presa. Ordonanta de Urgenta de modificare a Legii 248/2015 privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate elimina varsta minima de la care se poate acorda acest drept (3 ani), precum si varsta maxima pana la care se poate acorda (6 ani).

Tichetul social destinat sa incurajeze copiii din familiile defavorizate sa urmeze gradinita vor beneficia si copii sub varsta de 3 ani, daca urmeaza cursurile invatamantului prescolar, precum si copiii care depasesc varsta de 6 ani si care continua sa mearga la gradinita ca urmare a recomandarilor specialistilor (copii cu dizabilitati si/sau cu dificultati de invatare).

Potrivit sursei citate, beneficiaza de acest drept copiii ce provin din familii al caror venit lunar pe membru de familie este de pana la 2 X Venitul Minim Garantat pentru o singura persoana (venituri de pana la 284 lei, in cursul anului 2016).

Prin eliminarea acestor limite de varsta Executivul estimeaza ca inca 29.000 de copii ce provin din familii defavorizate vor putea beneficia de tichetul social acordat prin Programul ”Fiecare Copil in Gradinita”.

Pentru copiii inscrisi in invatamantul prescolar in anul 2015-2016, termenul de depunere a cererilor de solicitare a acestui stimulent este de maximum 30 de zile lucratoare de la intrarea in vigoare a Ordonantei de Urgenta adoptate miercuri.

Pana in prezent, au fost inregistrate circa 60.000 de cereri de acordare a acestui tichet social, sub numarul estimat initial de 111.400 copii.

Legea privind incurajarea copiilor sa urmeze invatamantul prescolar promoveaza prezenta la gradinita a copiilor, prin acordarea unui stimulent financiar sub forma unui tichet social de 50 de lei lunar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img