News Flash:

E oficial! Tinutul Secuiesc nu exista

3 Iulie 2015
4352 Vizualizari | 0 Comentarii
Curtea de Apel Targu Mures a anulat definitiv hotararea Consiliului Local Miercurea Ciuc, prin care a fost aprobat un memorandum initiat de Consiliul National Secuiesc (CNS), privind infiintarea Tinutului Secuiesc cu statut autonom.

Hotararea Consiliului Local Miercurea Ciuc din primavara anului 2014, prin care a fost aprobat memorandumul CNS privind infiintarea regiunii administrative Tinutul Secuiesc cu statut autonom, a fost atacata in instanta de contencios administrativ, in 3 iulie 2014, de prefectul judetului Harghita, Jean-Adrian Andrei.

Actiunea sa a fost admisa de magistratii Tribunalului Harghita in luna octombie a anului trecut.

Potrivit deciziei instantei, documentul nu a fost emis pe baza legii, propunerea privind Statulul de autonomie a Tinutului Secuiesc fiind avizata negativ de Consiliul Legislativ, "intrucat viza crearea unei entitati statale distincte, paralela cu statul national unitar roman, ceea ce contravine Constitutiei".

In februarie 2015, Consiliul Local Miercurea Ciuc a atacat cu recurs sentinta Tribunalului Harghita la Curtea de Apel Targu Mures, care a respins actiunea acestuia si a anulat hotararea adoptata, fiind comunicata Prefecturii Harghita in urma cu doua zile.

Decizia Curtii de Apel Targu Mures este definitiva.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1107 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041290 (s)