miercuri, 24 aprilie, 2024

Ești obosit și te concentrezi greu? Renunţă la aceste obiceiuri care îţi afectează creierul

Distribuie:

Publicat:

La fel ca şi celelalte organe ale corpului, creierul poate suferi din cauza a numeroşi factori. Conform cercetătorilor, multe dintre obiceiurile cotindiene ale oamenilor afectează în mod direct memoria şi funcţiile cognitive.

Lipsa comunicării, excesul de zahăr, fumatul sau utilizarea excesivă a telefoanelor mobile sunt doar câteva dintre obiceiurile zilnice care afectează în mod direct sănătatea creierului, primele simptome fiind oboseala sau lipsa concentrării. De aici, nu mai este decât un pas spre probleme de memorie sau chiar boli care pot afecta funcţiile cognitive, scrie BrightSide.me, citat de adevarul.ro.

LIPSA COMUNICĂRII

Un studiu realizat la Universitatea din Michigan a arătat că doar 10 minute de comunicare pe zi pot mări abilităţile mentale. Nu este nevoie să vorbeşti cu prima persoană care îţi iese în cale, convorbirile telefonice au acelaşi rezultat.

EXCESUL DE ZAHĂR

Potrivit cercetărilor, o cantitate mare de zahăr afectează negativ factorul neurotrofic al creierului, sau BDNF, care este responsabilă pentru producerea de neuroni. BDNF este foarte important în formarea memoriei şi învăţării pe termen lung.

LIPSA EXERCIŢIILOR PENTRU CREIER

Potrivit oamenilor de ştiinţă, vârful productivităţii creierului este atins la 16-25 de ani, după care scade încet. Cu toate acestea, cercetările extinse au arătat că exerciţiile fizice regulate ale creierului (lectură, rezolvarea puzzle-urilor) pot îmbunătăţi performanţele sale, chiar şi în cazul persoanelor care au primele semne de demenţă senilă.

SĂRITUL PESTE MICUL DEJUN

Studiile arată că elevii care mănâncă dimineața în mod regulat, obţin rezultate mult mai bune la şcoală. Lipsa micului dejun determină o scădere a nivelului glucozei din sânge, care, la rândul său, afectează în mod negativ funcţionarea creierului.

DIETA DEZECHILIBRATĂ

Fast food-ul sau mâncatul în exces afectează în mod negativ conexiunile dintre celulele creierului şi, prin urmare, formarea memoriei pe termen scurt şi pe termen lung. În plus, consumul de alimente fast food poate provoca depresie.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img