vineri, 19 aprilie, 2024

Ea este cea mai batrana antrenoare de yoga din lume! Are 100 de ani si face sport ca la 30 de ani – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Aceasta ''tanara'' antrenoare de yoga ar putea sa ne dea tuturor o lectie de viata. La aproape 100 de ani detine recordul de cea mai batrana antrenoare de yoga din lume. In ciuda varstei extrem de inaintate, Tao Porchon-Lynch, a afirmat ca e departe gandul de a se pensiona prea curand. Batrana are peste 45 de ani de experienta yoghina, iar aceasta continua sa tina legii de yoga cu aceeasi placere ca in tinerete. Tao Porchon-Lynch a aflat despre yoga in 1926, la varsta de doar 8 ani, iar de atunci a stiut ca acesta este destinul ei. A inceput sa predea celebrul sport de la varsta de 19 ani, in paralel cu cariera de actrita si model. 

Convinsa sa doar visand reusesti sa te realizezi, Tao s-a dedicat acestui sport trup si suflet. Pe cand avea 25 de ani, a cazut destul de rau si asta avea sa puna punct carierei de antrenoare. A avut 3 interventii chirurgicale de inlocuire a soldului, dar care nu au impiedicat-o sa practice si sa invete elevii yoga la fel de bine. „Am atat de multe de facut in viata si nu intentionez sa pierd niciun minut. Toata viata mi-am spus ca nimic nu este imposibil”, a spus Tao Porchon-Lynch, potrivit People.

„In august voi implini 100 de ani si voi continua sa predau yoga”, a marturisit antrenoarea de yoga, care in prezent are peste 400 de elevi la Institutul de Yoga din Winchester, Statele Unite ale Americii.

Porchon-Lunch a oferit apoi un sfat tuturor femeilor: „Niciodata sa nu va dati batute atunci cand credeti in ceva ce poate ajuta alti oameni”. Yoga are, desigur, o multime de beneficii pentru sanatate: are grija de inima, creste flexibilitatea, echilibreaza metabolismul, ajuta la combaterea stresului si imbunatateste starea de spirit.

„Nimic nu este imposibil. Zambiti si lumea va va zambi inapoi”, a incheiat cea mai in varsta antrenoare de yoga, potrivit Guinness World Records. Tao Porchon-Lynch spune ca atributele sale de sanatate sunt de necrezut pentru yoga, care nu numai ca antreneaza corpul, ci si mintea. Calatoria ei spirituala a fost ghidata de unii dintre cei mai mari practicanti de yoga a epocii moderne. Aceasta a colectat toate secretele ei pentru energie fara margini si a scris o carte de memorii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img