News Flash:

Ea este huseanca TANICA CRETU. Femeia acuzata de profanare de morminte-FOTO

16 Mai 2015
3308 Vizualizari | 1 Comentarii
33333
Tanica CRETU, o cunoscuta inginera din municipiul Husi este acuzata de profanare de morminte, asta dupa ce a furat pur si simplu osemintele fratelui sau, decedat in urma cu 10 ani. Desi stia ca nu are niciun fel de document legal sau incuviintare din partea familiei defunctului, inginera huseanca, profitand de faptul ca este cunoscuta drept o femeie credincioasa, pe 13 august 2014, i-a spus preotului din cimitirul Dobrina ca are aprobarile necesare pentru deshumare, iar acesta a crezut-o pe cuvant, cu atat mai mult cu cat femeia era insotita de un gropar pe care preotul il stia ca fiind angajat al primariei, a purces la dezgropate ingramadind osemintele intr-un sac de rafie pe care l-a pus intr-un portbagaj si le-a transportat prin centru orasului pana la celalalt cimitir.

Gaita Adrian, fiul defunctului Gaita Gheorghe, a avut pur si simplu un soc cand a mers la mormantul tatalui sau si nu l-a gasit. Acesta a aflat de isprava facuta de matusa sa-TANICA CRETU si a mers la Primaria Husi- sa se lamureasca cum de s-a putut aproba asa ceva insa cei de la serviciul public de administrare a cimitirelor l-au instiintat ca nu este eliberata nici o autorizatie in acest sens!Fapt pentru care baiatul defunctului a mers si a sesizat parchetul de pe langa Judecatoria Husi

Dupa doua ordonante partinitoare ale Parchetului,judecatorul de caz a desfiintat solutia procurorilor care au hotarat initial renuntarea la urmarirea penala si a dispus trimiterea in judecata a Tanicai Cretu, pentru savarsirea infractiunii de profanarea de morminte.

Scuza cu care s-a prezentat Tanica Cretu in fata magistratilor huseni este de-a dreptul penibila. Acesta catalogandu-se pe sine ca fiind un cetatean respectat in municipiul Husi, o persoana de calitate, si ca familia raposatului (mama si fiul) frecventeaza biserica catolica. Ba mai mult, aceasta a argumentat faptul ca ea ar fi investit suma de 10.000 de lei intr-un nou monument.

“Cretu Tanica este o persoana care impune respect, este de notorietate in oras, a fost diriginte de santier, a construit multe blocuri, inclusiv spitalul din Husi, este o persoana de calitate si care si-a respectat fratii, i-a ingrijit, fiind o persoana credincioasa. A investit aproximativ 10.000 lei in monumentul de la cimitirul Sfantul Toma, unde se afla ingropati parintii impreuna cu trei frati de-ai sai. (...)Oricum sotia defunctului, cumnata sa, si petentul – fiul, frecventeaza biserica catolica”, a sustinut in fata instantei avocata Tanicai Cretu.

In ziua de miercuri, 13 mai-2015, Adrian Gaita, fiul defectului Gaita Gheorge, a mers la cimitirul SF.Toma si si-a recuperat tatal si l-a mutat inapoi in cimitirul situat in zona Dorina. De mentionat este faptul ca acesta i-a achizitionat tatalui sau un alt sicriu nou iar transportul s-a efectuat cu masina funerara iar la mormant s-a oficiat o slujba Prohod pentru reinhumare.

"Am trait o trauma atunci cand am ajuns la cripta Tanicai Cretu matusa mea ,si am vazut cum tatal meu era inghesuit intr un sac de rafie...Nu doresc nimanui sa simta ce am simtit eu in acele momente...Suntem un popor de oameni cu frica de Dumnezeu si traim intr-o lume a bunului simt si al civilizatiei si nu concep cum de unii dintre noi pot fi capabili de astfel de atrocitati!Cuvintele nu pot exprima mahnirea care mi a cuprins sufletul!"a declarat pentru cotidianul BUNA ZIUA VASLUI-Adrian Gaita


Vom reveni cu detalii legate de derularea procesului

tanica cretu gaita adrian
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

dudu  | #2466
hai bah ca esti penibil cu stirea asta de 3 luni...si ce daca a luat niste oase...fiecare cu problemele lui...unii psihice altii de comportament altii obsesive...
Adauga comentariu

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0923 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026743 (s)