joi, 25 aprilie, 2024

ECDC: ‘Riscul de infectare cu virusul variolei maimuţei este foarte scăzut pentru populaţia generală’

Distribuie:

Publicat:

Riscul de infectare cu virusul variolei maimuţei este "foarte scăzut" pentru populaţia generală, dar "ridicat" în rândul persoanelor care au mai mulţi parteneri sexuali, a anunţat luni Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), citat de AFP.

"Pentru populaţia generală, probabilitatea de contagiere este foarte scăzută", a anunţat această agenţie din cadrul UE în prima sa evaluare a riscurilor medicale după apariţia neobişnuită a zeci de cazuri în Europa şi America de Nord, potrivit Agerpres.ro.

"Totuşi, probabilitatea de transmitere a virusului în caz de contact apropiat, de exemplu în timpul raporturilor sexuale cu persoane care au mai mulţi parteneri, este considerată ca fiind ridicată", au subliniat reprezentanţii ECDC.

Variola maimuţei se manifestă mai întâi cu febră puternică şi evoluează rapid cu o erupţie cutanată, care formează pustule pe tot corpul, în special în zona feţei.

ECDC recomandă izolarea tuturor persoanelor infectate până când leziunile provocate de boală "sunt complet vindecate" .

În total, 85 de cazuri au fost recenzate până în prezent în opt ţări din Uniunea Europeană (Franţa, Belgia, Germania, Italia, Ţările de Jos, Spania, Portugalia şi Suedia), potrivit ECDC. Autorităţile sanitare din Danemarca au anunţat luni depistarea unui prim caz.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img