vineri, 19 aprilie, 2024

Echipa de ciclism Israel SN va relua competitiile la Turul Sibiului

Distribuie:

Publicat:

Echipa de ciclism Israel SN va relua competiţiile odată cu Turul Sibiu, începând cu 2 iulie, înainte de a reveni în circuitul World Tour în august, scrie AFP.

Echipa israeliană, care va participa pentru prima dată la Turul Franţei, are programate 42 de curse în 4 luni, potrivit agerpres.ro

"Echipa Israel SN intenţionează să reînceapă sezonul la Turul Sibiului, în România, eveniment care va servi şi ca test pentru 'protocoalele Corona' menite să protejeze sănătatea sportivilor şi a personalului", se arată într-un comunicat al echipei condusă de irlandezul Dan Martin.

Turul Sibiului, cursă de categoria 2.1, este prima cursă din noul calendar internaţional de şosea publicat de Uniunea Ciclistă Internaţională, reformat şi comprimat după izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Ediţia a zecea a Turului Sibiului se va desfăşura în perioada 2-5 iulie, după ce competiţiile cicliste au fost suspendate până la data de 1 iulie.

În schimb, Turul Bihorului, care era programat anul acesta între 9 şi 12 iulie, a fost amânat de organizatori pentru 2021.

România mai are o cursă de nivel internaţional (2.2) în calendar, Turul Ţinutului Secuiesc, în perioada 4-8 august.

Turul României (2.1) se va desfăşura în perioada 8-13 septembrie.

Prima cursă mai importantă va fi Turul ciclist al provinciei spaniole Burgos, care va avea loc în perioada 28 iulie – 1 august, iar cursa Strade Bianche, prima din WorldTour, e programată pe data de 1 august.

Ultima cursă a sezonului de şosea va fi Turul Lombardiei, pe 31 octombrie, deşi Turul Spaniei va încheia calendarul pe 8 noiembrie (startul pe 20 octombrie).

În acest an, Turul Franţei va avea loc în perioada 29 august-20 septembrie, Turul Italiei va fi între 4 şi 25 octombrie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img