joi, 28 martie, 2024

Echipa feminina de gimnastica a Romaniei nu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Distribuie:

Publicat:

Echipa feminina de gimnastica artistica a Romaniei a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, duminica, dupa ce a terminat pe locul 7, din 8 participante, turneul preolimpic si este pentru prima oara din 1968 cand Romania nu va avea o echipa in concursul olimpic.

Doar Coreea de Sud a obtinut un punctaj mai mic decat echipa Romaniei. Cu 216.569 de puncte, Romania a fost penultima in turneul de calificare de la Rio, in conditiile in care doar primele patru echipe merg la Jocurile Olimpice. Astfel. Brazilia cu 226.477 de puncte, Germania cu 223.977, Belgia , 221.438 si Franta cu 220.869 de puncte au castigat biletele pentru competitia ce va incepe in august in Brazilia.

Pentru echipa Romaniei, antrenata de Lucian Sandu, Adela Popa si Maria Fumea, au evoluat Diana Bulimar, Maria Holbura, Anamaria Ocolisan, Catalina Ponor, Dora Vulcan si Silvia Zarzu.

Nicolae Forminte, fostul coordonator al lotului feminin de gimnastica a lasat de inteles, pe contul sau de Facebook, ca se astepta la acest esec.

”Sunt la fel de trist, ca sa nu spun bolnav de suparare. Nu ma intrebati va rog ce s-a intamplat sau care sunt cauzele, pentru ca durerea cunoscatorului este infinit mai mare, pentru simplul motiv ca nu poate urla adevarurile in gura mare. Si asta pentru simplul motiv ca nu ar ajuta la nimic. Inca o data se adevereste proverbul conform caruia nu poti fi profet in propria tara. Vinovatia este colectiva. Nu pot decat sa promit ca, atat cat va depinde de mine, voi face totul pentru a pune umarul la redresarea gimnasticii” a scris Nicolae Forminte.

Catalina Ponor a obtinut cea mai mare nota dintre gimnastele noastre, 14,600 la barna, dar a ratat la sarituri (12,333), iar Diana Bulimar a ratat la paralele (11,733). Ocolisan si Vulcan au luat note mici la paralele (12,866, respectiv 12,800), iar Vulcan si Zarzu, la sol (12,966, respectiv 12,466).

Contraperformanta echipei feminine vine la doar o zi, dupa ce echipa masculina a ratat, sambata, calificarea la Jocurile Olimpice. Gimnastica artistica este sportul care a adus Romaniei cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice, 25 de aur, 20 de argint si 26 de bronz.

Romania avea deja un sportiv calificat individual la JO 2016, Marian Dragulescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img