vineri, 19 aprilie, 2024

Echipaje ale DRDP Iași, în sprijinul colegilor buzoieni. Actiunea este coordonata de directorului general regional Ovidiu Mugurel Laicu

Distribuie:

Publicat:

Echipajele DRDP din Iasi au venit in sprijinul colegilor din Buzau, pentru a debloca sectoarele inchise circulatiei sau cele unde au fost instituite restrictii de tonaj, pe fondul atentionarilor de ninsori si viscol. Sub coordonarea directorului general regional Ovidiu Mugurel Laicu, utilajele Secției Drumuri Naționale Bârlad au intervenit pentru asigurarea circulatiei pe DN 24, de la limita județelor Vaslui si Galati spre Varianta Ocolitoare Tecuci, in timp ce utilajele aparținând SDN Suceava, Botosani si Iasi au fost mobilizate pentru deblocarea circulatiei pe DN 2, pe sectorul Tisița – Adjud.

In total, de la DRDP Iasi au fost relocate spre DRDP Buzau 10 autoutilaje de deszapezire. Reamintim ca jumatatea de sud a tarii, inclusiv județele Buzau si Vrancea, au fost sub atentionare Cod portocaliu de ninsori si viscol. In momentul de fata se inregistreaza blocaje rutiere pe sectorul DN 2, Râmnicu Sărat – Buzău, unde, pe fondul restrictiei temporare de 7,5 t impuse pe fondul ninsorilor, mai multe autocamioane staționeaza pe marginea drumului, conducand la ingreunarea circulatiei si cozi de așteptare in zona Adjud si spre limita cu județul Bacau. Din acest motiv, la solicitarea autoritatilor locale, drumarii moldoveni au dat o mana de ajutor si la degajarea DN 2, Adjud, chiar daca sectorul de drum national este in administrarea municipalitatii.

" Pe fondul atenționărilor Cod portocaliu și Cod galben de ninsori și viscol, drumarii din cadrul DRDP Iași au venit în sprijinul colegilor de la DRDP Buzău, pentru deblocarea sectoarelor închise circulației sau pe care au fost instituite restricții de tonaj.

Astfel, sub coordonarea directorului general regional Ovidiu Mugurel Laicu, utilaje ale Secției Drumuri Naționale Bârlad (două autobasculante dotate cu lamă și raspânditor de material antiderapant) intervin pentru asigurarea circulației pe DN 24, de la limita județelor Vaslui și Galați spre Varianta Ocolitoare Tecuci, în vreme ce utilaje aparținând SDN Suceava, Botoșani și Iași au fost mobilizate pentru deblocarea circulației pe DN 2, pe sectorul Tișița – Adjud (județul Vrancea).

În total, de la DRDP Iași au fost relocate spre DRDP Buzău 10 autoutilaje de deszăpezire.

Reamintim, jumatatea de sud a țării inclusiv județele Buzău și Vrancea, au fost sub atenționare Cod portocaliu de ninsori și viscol.

Momentan, se înregistrează blocaje rutiere pe sectorul DN 2, Râmnicu Sărat – Buzău, unde, pe fondul restricției temporare de 7,5 t impuse pe fondul ninsorilor, mai multe autocamioane staționează pe marginea drumului, conducând la îngreunarea circulației și cozi de așteptare în zona Adjud și spre limita cu județul Bacău. Din acest motiv, la solicitarea autorităților locale, drumarii moldoveni au dat o mână de ajutor și la degajarea DN 2, Adjud, chiar dacă sectorul de drum național este în administrarea municipalității.

Informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei:

Dispecerat DRDP Iași – tel. 0232/213168

Dispecerat CNAIR:

021.9360

021.264.33.33

021.264.33.34

TELVERDE – 0800.809.360

dispecerat@andnet.ro

Imagini, pe https://www.facebook.com/DRDPIS/ " se arata in postare oficialitatilor 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img