News Flash:

Eclipsa TOTALA de Luna, denumita "Luna sangerie"

15 Aprilie 2014
2055 Vizualizari | 0 Comentarii
O eclipsa totala de Luna, denumita "Luna sangerie" datorita culorii de un rosu portocaliu pe care o va capata satelitul natural al Terrei, are loc marti, fiind prima dintr-o serie de patru eclipse similare.

 Eclipsa nu va putea fi vazuta in Romania, dat fiind ca, la momentul producerii sale, va fi zi in Europa, Africa si Asia Centrala, insa va putea fi observata in America de Nord si Sud, precum si in regiunea Oceanului Pacific, informeaza Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucuresti, informeaza cnn.com.

 Pana la sfarsitul anului viitor, vor mai fi vizibile trei eclipse totale de Luna de acest tip, la un interval de aproximativ sase luni: pe 8 octombrie 2014, pe 4 aprilie 2015 si, respectiv, pe 28 septembrie 2015.

 Exista trei tipuri de eclipse de Luna, in functie de pozitia Lunii fata de conul de umbra a Pamantului - in penumbra sau penumbrale, partiale sau umbrale. Eclipsele de Luna nu au loc intr-o anumita ordine.

Expertii de la NASA au comparat aceste patru eclipse umbrale succesive cu o mana de patru carti identice la poker, motiv pentru care au denumit acest fenomen "tetrada".

Ultima eclipsa totala de Luna, vizibila din Romania, a avut loc pe 10 decembrie 2011. Urmatoarea eclipsa totala de Luna vizibila in tara noastra se va produce pe 28 septembrie 2015.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1687 (s) | 34 queries | Mysql time :0.055612 (s)