vineri, 19 aprilie, 2024

Eclipsa totala de Soare 21 august 2017! Prima dupa 99 de ani

Distribuie:

Publicat:

Este pentru prima oara din februarie 1979, atunci cand Jimmy Carter se afla la Casa Alba si hitul lui Rod Stewart, “Do Ya Think I’m Sexy”, conducea toate topurile muzicale, cand o eclipsa totala de soare va fi vizibila in 48 de state. Este, de asemenea, prima eclipsa totala de soare in 99 de ani, care va fi vizibila de pe ambele coaste ale SUA. Milioane de americani se vor bucura de spectaculosul fenomen. Urmatoarea eclipsa totala de soare pe care o vor putea observa va fi in 2024. NASA va transmite live intregul eveniment astronomic, pe nasa.gov, iar imaginile vor fi proiectate pe ecranul Toshiba Vision din New York Times Square. Petreceri pe acoperis, excursii speciale, nunti, toate au fost programate pentru a marca evenimentul. Se asteapta ca intre 2 milioane si 7,4 millioane de oameni sa calatoreasca pentru a vedea eclipsa, iar autoritatile americane avertizeaza cu privire la blocaje in trafic si accidente. Hotelurile sunt pline de turisti, iar preturile au crescut peste tot.
ECLIPSA totala de Soare. Pe 21 august va avea loc cea de-a XI-a eclipsa de Soare din secolul acesta. Desi aceasta nu va fi vizibila pe cerul din Romania, iata ce se va intampla pe toata perioada evenimentului astronomic.

ECLIPSA TOTALA DE SOARE va fi vizibila in unele parti din Europa: seara sau la apus in Islanda, Scotia, Irlanda, Regatul Unit, Norvegia, Tarile de Jos, Belgia, Franta, Spania si Portugalia. Totodata, va fi prima eclipsa totala de Soare care va trece peste Statele Unite ale Americii in secolul curent, scrie Descopera. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img