News Flash:

Economia vasluiana este greu incercata

7 Aprilie 2015
1658 Vizualizari | 0 Comentarii
Zeci de firme si agenti economici din judetul Vaslui isi incheie activitatea, iar sute de angajati raman fara un loc de munca.

Potrivit presedintelui Asociatiei Patronatelor si a IMM-urilor Vaslui, cele mai privilegiate sunt companiile multinationale, acestea fiind intr-un fel sau altul protejate si de catre controalele fiscului.

“Situatia in care ne aflam este foarte trista. IMM-urile isi micsoreaza numarul, isi supsenda activitatea si reduc locurie de munca. Produsul nou creat de aceste inteprinderi se micsoreaza, lucru care ne ingrijoreaza si nu este deloc placut. Este greu pentru toate domeniile de activitate. Dar daca economia autohtona este in cadere libera nu acelasi lucru se intampla si cu corporatiile care se afla in tara si in zona noastra. Ele au un statut diferit. ANAF-ul face controale pentru eradicarea evaziunii dar din ce spun agentii economici aceste verificari sunt doar la firme autohotne nu la cele cu capital strain, desi circula tot felul de legende despre modul in care inteleg aceste firme sa se achite de obligatiile pe care le au fata de statul roman”, a spus Ovidiu Copacinschi.

In anul 2014, si-au inchis si suspendat activitatea 600 de firme din domeniul comertului sau prestare servicii. Nu au lipsit nici cele din agricultura sau industrie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1004 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030473 (s)