vineri, 29 martie, 2024

Educatie rutiera la o gradinita din comuna vasluiana Zorleni – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad au desfășurat în cursul acestei zile o activitate de prevenire pe linie rutieră la o gradiniță din comuna Zorleni .

Cu ocazia activităților desfășurate pe linie de circulație rutieră, s-au purtat discuții despre riscurile la care ne supunem și regulile pe care trebuie să le respectăm în stradă.

Preșcolarii au primit sfaturi utile cu privire la comportamentul în preajma părții carosabile, a trecerilor pentru pietoni, a indicatoarelor rutiere și a locurilor unde aleg să se joace, dar și la modul de comportare în autobuz pe timpul călătoriilor. De asemenea, în cadrul întâlnirii,  s-au oferit cele mai bune informații despre educația rutieră și despre cum am putea fi mereu în siguranță pe stradă.

Întâlnirea, la care au participat 25 de preșcolari, a avut drept scop îmbogățirea vocabularului, a cunoștințelor teoretice cu privire la tipurile de indicatoare regăsite în stradă și dobândirea și dezvoltarea unui comportament civilizat în viata de zi cu zi, ca pieton și pasager.

Pe parcursul activității, copiii au răspuns pozitiv la activitățile prin care au fost simulate diverse situații întâlnite în trafic, învâțând cum să se asigure din ambele părți atunci când traversează strada și semnificația culorilor semaforului, conștientizând totodată și importanța respectării regulilor de circulație.

Polițiștii au prezentat pe parcursul întâlnirii și un set de reguli de circulație, pentru prevenirea accidentelor rutiere. Spre exemplu:

–        Deplasarea în calitate de pieton pe drumurile publice se efectuează doar pe trotuare, iar în locurile unde acestea lipsesc, pe acostamente, alei laterale, iar în cazul în care toate acestea nu sunt prezente, deplasarea va fi făcută pe partea stângă a străzii, cât mai aproape de marginea acesteia.

–        Traversarea străzii se va efectua doar prin locurile special amenajate, semnalizate cu indicatoare sau marcaje cu semnificația ” Trecere pentru pietoni ” sau, în lipsa acestora, pe la colțul străzii, în ambele cazuri după o temeinică și prealabilă asigurare;

–        Asigură-te în stânga și în dreapta de fiecare dată când traversezi strada.

De asemenea, elevii au avut ocazia să adreseze întrebări polițiștilor, atât despre munca de poliție, cât și despre regulile de circulație.

Prezența autospecialei de Poliție a fost momentul culminant al întâlnirii, copiii bucurându-se să vadă de aproape cum funcționează sirenele și girofarul și să afle în ce situații se folosesc acestea.

 

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img