vineri, 29 martie, 2024

Efect de bumerang in cazul Pungesti

Distribuie:

Publicat:

Efect de bumerang in cazul Pungesti

Continua scandalul referendumului pentru demiterea edilului din Pungesti, dupa ce 34.4% din locuitori s-au prezentat la urne si au votat demiterea lui Mircia Vlasa.

Dupa ce au plimbat dosarul de la Ana la Caiafa, pornind de la Judecatoria Vaslui catre Tribunal si in final la Curtea de Apel Iasi, cea din urma a dispus ca cererea sa se intoarca la instanta unde a fost depusa initial de prefectul Olteanu, adica la Judecatoria Vaslui. Astfel zilele urmatoare, Judecatoria Vaslui este cea care decide daca Mircia Vlasa ramane sau nu la primarie.

Intarzierea deciziei de validare a referendumului ii infurie pe sateni, ba mai mult acestia vor continua protestele in fata Institutiei Prefecturii si ameninta ca nu se vor da batuti pana primarul nu pleaca acasa.
Reamintim faptul ca pe 20 martie, 34.4% din locuitorii din Pungesti au votat pentru demiterea lui Mircia Vlasa  care, potrivit lor, acesta este un apropiat al companiei americane Chevron care doreste explorarea si exploatarea prin metoda fracturarii hidraulice a gazelor de sist din zona.

Mircia Vlasa , dupa cum spun satenii, a castigat alegerile promitandu-le ca nu va permite exploatarea gazelor de sist dar timpul si intrarea in functie au aratat contrariul.

Referendumul local este reglementat atat prin Legea 3/2000 care prevede valabilitatea referendumului cu o prezenta de 30% , cat si prin Legea 215/2001, care cere un cvorum de 50% plus 1.

“Dupa o lupta grea dusa cu sistemul judiciar stufos, astazi de sarbatoarea Buna Vestire, am primit si noi minunata veste ca justitia a luat o decizie in ceea ce priveste soarta democratiei si respectarea vocii poporului. E minunat ca se opreste jocul ping-pong cu dreptul de a alege si marti 29 martie cel tarziu vom avea validarea referendumului. Multumim tuturor institutiilor care au realizat ca dreptul de a vota este esenta democratiei si a respectului fata de decizia poporului.”declara pentru bzv.ro,Constantin Paslaru,presedintele Miscarii de Rezistenta de la Pungesti

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img