vineri, 29 martie, 2024

Efect tip domino in criza financiara: Distribuitorii se plang ca sunt discriminati de Guvern

Distribuie:

Publicat:

Asociatia Companiilor de Distributie de Bunuri din România îi cere premierului Ludovic Orban o audiență în regim de urgență, spunând că prăbușirea industriei HoReCa le scufundă și lor afacerile.

„Asociatia Companiilor de Distributie de Bunuri din România a semnalat de la începutul lunii aprilie dificultătile cu care se confruntă în piată distribuitorii de bunuri de larg consum, generate pritoritar de închiderea sistemului HoReCa, acesta fiind unul dintre canalele noastre de comert, alaturi de magazinele de proximitate independente. Când au fost închise restaurantele, cifrele de afaceri ale distribuitorilor au avut scăderi între 100% și 20% comparativ cu perioada similară a anului precedent Daca HoReCa suferă economic, și distributia suferă proporțional similar”, se arată într-un comunicat de presă.

Distribuitorii spun că OUG 130/2020 care introduce ajutoare (granturi) pentru firmele afectate de pandemie include doar anumite tipuri de activități și este nevoie de „nerestrictionarea vreunui cod CAEN în OUG 130/2020, cu exceptia domeniilor expres interzise prin reglementări europene”.

„Vă solicităm o audiență în regim de maximă urgență”, îi transmit aceștia premierului Ludovic Orban.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img