marți, 19 martie, 2024

Efecte miraculoase: Ce se intampla cu rinichii tai cand consumi o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu

Distribuie:

Publicat:

Se stie ca bicarbonatul de sodiu are efecte miraculoase daca il folosesti pentru piele, par, albirea dintilor sau… curatenie. Praful minune, insa, are numeroase alte proprietati si, in combinatie cu alte ingrediente naturale, este benefic inclusiv pentru organele interne.

De exemplu, bicarbonatul de sodiu joaca un rol extrem de important in functionarea corecta a rinichilor, organ ce joaca un rol vital, caci asigura filtrarea si detoxifierea sangelui. 

In plus rinichii curata organismul de reziduri si toxine, mentinand totodata echilibrul electrolitic al sangelui. In plus, rinichii mai indeplinesc functiile de reglare a tensiunii arteriale, de productie celulara si de mentinere a densitatii osoase. Potrivit secretele.com, leziunile renale se pot datora multor factori, printre care se numara si: diabetul de tipul 2, hipertensiunea arteriala, o boala denumita glomerulonefrita, infectiile, calculii renali si abuzul de analgezice fara prescriptie medicala. 

Cum functioneaza bicarbonatul de sodiu asupra rinichilor?

Hormonii si enzimele endocrine contribuie la digestia hranei, pe care o transforma in chimicale mai usor de prelucrat de catre organism, mai scrie sursa citata. Principalul organ corporal producator de bicarbonat de sodiu este pancreasul. Acesta sintetizeaza bicarbonat de sodiu in scopul protejarii rinichilor in timpul digestiei.

Planul de tratament, recomandat de medici:

In prima zi, se administreaza sublingual 1/2 de lingurita de bicarbonat de sodiu.

In ziua a doua de tratament, se amesteca 1/2 de lingurita de bicarbonat de sodiu cu 1/2 de lingurita de sare in 1,5 l de apa, si se bea solutia in fiecare zi timp de 2-3 zile consecutiv.

In urma, doza zilnica trebuie redusa pana la 1/4 de lingurita de bicarbonat de sodiu si 1/3 lingurita de sare.

Cel mai bun mod de a-ti proteja rinichii consta in mentinerea unei greutati corporale optime si respectarea unei alimentatii sanatoase.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img