vineri, 29 martie, 2024

Efectele benefice ale extractului de seminte de struguri rosii

Distribuie:

Publicat:

Strugurii rosii sunt un veritabil elixir al tineretii, compozitia acestora certificand efecte cu adevarat miraculoase. Studiile au evidentiat bogatia de glucide cu absorbtie rapida, a mineralelor, vitaminelor si, mai ales, a unor substante antioxidante din categoria flavonoidelor, oligoproantocianidinele.

Acestea au o activitate antioxidanta superioara actiunii vitaminei E – de 50 ori si vitaminei C – de 20 ori, cunoscute ca vitamine antioxidante etalon. Prezenta flavonoidelor se leaga de sanatatea arterelor, a capilarelor, ligamentelor, tendoanelor, a sistemului imunitar si a pielii. Aceste flavonoide se regasesc si in orezul rosu, boabele de soia, mere sau in plante cum ar fi Ginkgo biloba, Uncaria tomentosa (gheara pisicii), Hibiscus, etc.

Quercitina, un alt antioxidant prezent in extractul de samburi de struguri rosii, alaturi de resveratrol si de acidul elagic adauga alte efecte benefice, cum ar fi cel de protectie antitumorala si de reglare endocrina.

Femeile in pragul menopauzei pot alege intre a face o cura cu estrogeni de sinteza, contestati de unele studii, sau a lua suplimente nutritive bogate in fitoestrogeni: soia, ginseng, spirulina, samburi de struguri. Cantitatea de resveratrol necesara este de aproximativ 2 mg/zi, dar trebuie precizat faptul ca ar trebui sa bem un litru de vin rosu pe zi pentru a obtine aceasta cantitate! Este mult mai simplu sa ingeram extract de sambure de strugure rosu.

Alti compusi, acizii grasi esentiali polinesaturati (omega 6) completeaza dieta zilnica, oferind o importanta protectie vasculara si a sistemului imunitar.

Samburii de struguri, un leac foarte bun pentru varice, afectiuni hepatice si oculare

Eficient in toate bolile legate de vasele de sange
Extractul de seminte de struguri reduce riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral, intareste capilarele slabe si imbunatateste fluxul de sange in picioare si brate. Multi terapeuti cred ca acest supliment este util in aproape toate bolile legate de vasele de sange cum ar fi diabetul, varice, impotenta.

Benefic ochilor si efect anticancer
Extractul de seminte de struguri rosii este benefic fluxului sanguin al ochilor. Daca detectati vreodata pete galbene sau cataracta senila care cauzeaza orbire, luati acest extract. Ii ajuta, de asemenea, pe cei care petrec mult in fata calculatorului. Studiile au aratat ca oboseala ochilor este mult diminuata daca luati zilnic 300 mg de acest extract, timp de doua luni.

Extractul de seminte de struguri rosii combate cancerul. Acesta protejeaza materialul genetic si potrivit studiilor de laborator, a reusit sa impiedice dezvoltarea celulelor canceroase.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img