News Flash:

Efectele surprinzatoare ale consumului de branza maturata: cum prelungeste speranta de viata si previne aparitia cancerului la ficat

27 Aprilie 2017
1630 Vizualizari | 0 Comentarii
Indiferent de cat de delicioasa ar fi, branza maturata are reputatia de a nu fi mereu buna pentru organism. Insa o nouta cercetare vine cu informatii de ajutor. Branzeturile maturate de tip cheddarbrie si parmezan au capacitatea de a spori speranta de viata si sa previna aparitia cancerului la ficat, scrie adevarul, care citeaza „The Independent“. 

Studiul efectuat de Universitatea din Texas a descoperit ca aceste branzeturi contin un compus denumite spermidina care impiedica celulele hepatice deteriorate sa se multiplice. Astfel, nu se mai acumuleaza tesut cicatrician, asa cum se intampla la aparitia bolilor, si nici carcinomul hepatocelular, care este cea mai comuna forma de cancer la ficat. 

Cecetatorii au studiat tratamentul cu spermidina la soareci, pe intreaga lor durata de viata, si au descoperit ca sperata de viata a crescut, in acest caz, cu 25 de procente. Acest tratament urmeaza sa fie testat si pe oameni. Iar daca rezultatele sunt favorabile, speranta de viata poate sa creasca pana la 100 de ani. Cercetatorii au mai descoperit ca daca consumi alimente precum ciuperci, soia, leguminoase si cereale integrale in mod regulat efectele extinderii sperantei de viata sunt vizibile. 

Leyuan Liu, profesor asistent la Universitatea din Texas, spune: „Daca reduci numarul de calorii consumate, daca ai parte de o cantitate mai mica de metionina (un tip de aminoacid gras gasit in carne si alte proteine) si consumi si branzeturi, atunci durata de viata creste considerabil. E bine sa mananci mai putin, si mai putina carne, iar sistemul imunitar iti va multumi pentru aportul de spermidina. 

branza maturata organism brie parmezan branzeturi spermidina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 35 queries | Mysql time :0.017031 (s)