joi, 25 aprilie, 2024

Efectul benefic al cafelei: Cum le protejează pe femei de cancer

Distribuie:

Publicat:

Un consum mare de cafea este asociat, la femei, cu un risc reduc de a face un anumit tip de cancer, arată o analiză a mai multor studii relevante legate de acestă băutură. Cafeaua aduce anumite beneficii pentru sănătate care pot explica efectul neașteptat:

Cancer endometrial

Consumul mai mare de cafea este legat de un risc mai mic de cancer endometrial, un tip de cancer care debutează în mucoasa uterului, potrivit unei analize a studiilor relevante publicate până în prezent (link direct analiză). De asemenea, cafeaua cu cofeină poate oferi o protecție mai bună decât cafeaua decofeinizată.

Analiza, care a fost publicată în Journal of Obstetrics and Gynecology Research, a inclus 24 de studii observaționale privind consumul de cafea, cu 9.833 de cazuri noi de cancer endometrial care au apărut la o populația analizată de 699.234 de persoane, scrie dcmedical.ro.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele care consumau cea mai mare cantitate de cafea au avut un risc relativ mai mic de a dezvolta cancer endometrial, mai exact cu 29% mai mic decât femeile care consumau puțină cafea.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img