News Flash:

Efectul benefic al lactatelor: Boala gravă de care te protejează

20 Septembrie 2022
280 Vizualizari | 0 Comentarii
produse lactate 990x690 1

Noile cercetări prezentate în cadrul reuniunii anuale a Asociației Europene pentru Studiul Diabetului de la Stockholm, Suedia (19-23 septembrie), arată că produsele lactate, în special cele cu conținut scăzut de grăsimi și iaurtul, sunt asociate cu un risc mai mic de apariție a diabetului de tip 2 (T2D).

Carnea roșie și carnea procesată au fost asociate cu un risc mai mare de T2D, dar în locul lor ar putea fi consumate cantități moderate de pește și ouă, spun cercetătorii italieni, potrivit eurekalert.org.

T2D este cea mai frecventă formă de diabet și apare atunci când pancreasul nu poate produce suficientă insulină (hormonul care favorizează absorbția glucozei din sânge în celulele organismului, menținând un nivel normal al glicemiei) și/sau insulina pe care o produce nu funcționează corespunzător (sensibilitate scăzută la insulină).

Supraponderabilitatea și obezitatea sunt principalii factori de risc, iar incidența T2D este prevăzută să crească. Complicațiile comune includ boli de inimă, boli renale, pierderea vederii și probleme circulatorii care pot duce la amputarea piciorului.

COntinuarea pe exquils.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033623 (s)