vineri, 26 aprilie, 2024

Efectul benefic al nucilor: Cum protejează sănătatea celor care au avut cancer la sân

Distribuie:

Publicat:

Într-un studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului arată că la persoanele care au supraviețuit unui cancer la sân consumul de nuci a fost asociat cu riscuri mai mici de recurență sau deces.

Studiul, care a fost publicat în International Journal of Cancer, a presupus analiza datelor de la 3.449 de supraviețuitori ai cancerului de sân incluși „Studiul de supraviețuire a cancerului de sân din Shanghai”, care au finalizat o evaluare dietetică la 5 ani după diagnostic.

În acest interval de timp, între subiecții participanți la studiu au fost înregsitrate 374 de decese, în timpul unei monitorizări mediane de 8,27 ani după evaluarea dietetică.

Dintre cei 3.274 de supraviețuitori care nu au avut o recurență anterioară la momentul evaluării dietetice, 209 au dezvoltat evenimente specifice cancerului de sân, inclusiv recurența, metastazele sau mortalitatea prin cancer de sân.

Cercetătorii au constatat că a existat un model de doză-răspuns în relația dintre consumul de nuci și riscul de recurență sau deces din cauza cancerului de sân, mai exact cei care au consumat cele mai mari cantități de nuci au avut cele mai mici riscuri de recidivă.

Continuarea pe exquils.ro

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img